Gregorinova: “Preveč sem se ukvarjala z rezultatom”

Po včerajšnji prestavitvi zaradi močnega vetra so biatlonke v švedskem Östersundu vendarle opravile s prvo letošnjo tekmo v kategoriji posameznic. Na 15-kilometrski preizkušnji je bila najbolj suverena Čehinja Gabriela Soukalova. Tudi najboljša Slovenka Teja Gregorin je bila po treh četrtinah tekme zelo blizu stopničkam, v cilju pa je bila uvrščena na 18. mesto.


Teja Gregorin je zapravila odlično priložnost za vrhunski rezultat [foto: Tomaž Šušteršič]

Trikrat je bila strelsko stoodstotna, kar ji je omogočalo misel na odličen uvod v sezono. Trije zgrešeni streli na zadnjem strelskem postanku pa so ji prinesli tri minute časovnega pribitka, kar ji je odneslo odmevno uvrstitev. “Seveda nisem zadovoljna, saj sem imela večino tekme zadeve v svojih rokah, potem pa se je nesrečno končalo. Kljub izkušnjam sem se že na progi preveč ukvarjala s končnim rezultatom, namesto, da bi se osredotočila še na zadnje streljanje. Smuči so bile v redu pripravljene, tekaško sem se čutila dovolj močno in tudi razmere so vsekakor omogočale dober dosežek, le moja glava ni zdržala,” je bila samokritična Gregorinova. “Tolažim se z mislijo, da sem še vedno sposobna vrhunskih rezultatov in uvrstitev na stopničke. Drugič bo zagotovo bolje,” je še dodala Ihanka s prebivališčem v Hotemažah pri Kranju.


Andreja Mali [foto: Tomaž Šušteršič]

Ognjeni krst Anje Eržen

Trikrat je bila strelsko nepopolna tudi Andreja Mali, ki je zasedla 29. mesto (0,0,1,2). Ognjeni krst v biatlonski karavani pa je uspešno prestala najmlajša biatlonka v slovenski ekipi. Dvaindvajsetletna Anja Eržen je s petimi nepokritimi tarčami (2,0,2,1) osvojila 54. mesto. “Včeraj sem bila zelo nervozna, ker so nam prestavili štart tekme, danes pa je bilo že boljše. Poskušala sem čim bolj uživati v svoji prvi biatlonski tekmi svetovnega pokala. Pričela sem nekoliko bolj z rezervo in se osredotočala na streljanje. Očitno mi manjka tudi še kar nekaj izkušenj, saj mi je pri streljanju leže veter povzročal precej težav, stoje pa je šlo kar dobro. Za prvič sem sicer zadovoljna, vendar bo potrebno prikazati več,” je razložila Erženova.

Le 1,2 sekunde za zmagovalko Soukalovo (0,1,1,0) je s podobnim strelskim izkupičkom (0,2,0,0) na drugem mestu zaostala Rusinja v slovaški ekipi Anastazija Kuzmina. Tretje mesto je pripadlo Francozinji Marie Laure Brunet (0,0,0,1), ki je bila še 15 sekund počasnejša.

Ob 17.15 uri se bodo na najdaljši biatlonski preizkušnji pomerili še moški. Jakov Fak, Klemen Bauer, Peter Dokl in Janez Marič bodo zastopali slovenske barve.


Rezultati: Svetovni pokal .: Östersund :. Posamezno (ž)


Leave a Comment