Gregorinova s slabostjo do devetega mesta


Teja Gregorin [foto: Črt Slavec]

Zadnja ženska biatlonska preizkušnja v švedskem Östersundu je pripadla zmagovalki šprinta Kaisi Mäkärainen. Še ena uvrstitev med deseterico je uspela Teji Gregorin. Kljub izredno slabemu počutju je vknjižila 9. mesto.

Finska biatlonka pravzaprav ni imela nobenih težav z zasledovalkami, saj je odtekla povsem svojo tekmo in zmagala s prednostjo skoraj minute in pol. K temu je odločilno pripomogla tudi mirna roka na strelišču, kjer je pobelila vseh dvajset tarč. Najbolj se ji je približala mlada Nemka Miriam Gössner, ki je s tremi zgrešenimi tarčami (0,1,1,1) uspela obraniti drugo mesto s šprinta. Na najnižjo stopničko se je s pete štartne pozicije zavihtela Helena Ekholm (0,1,0,1).

Gregorinova tokrat res ni imela sreče, saj je pred tekmo tožila zaradi slabosti in le močni volji se lahko zahvali, da je tekmo sploh zaključila. Pravzaprav je glede na okoliščine deveto mesto zelo dober dosežek, tudi na račun le ene zgrešene tarče (0,0,0,1). “To ni bil moj dan. Želodec me je popolnoma zvil in še eno uro pred tekmo nismo vedeli, ali bom lahko nastopila. Tekla sem kot začetnik, saj me je črvičilo ves čas tekme. Na srečo me je rešilo dobro streljanje. Prav nobene energije ni bilo v meni, zato tudi nisem imela prave tekaške moči. Vsak krog posebej me je skrbelo ali bom zmogla priti naokrog,” je svoje skrbi opisala Gregorinova. “Komaj čakam, da gremo proti domu, saj so imeli z zastrupitvami po hotelih težave tudi v drugih reprezentancah, pa tudi hrana ni najbolj po našem okusu.

Po prvih dveh streljanjih je dobro kazalo tudi Andreji Mali, ki je uspela z dvema brezhibnima strelskima predstavama pridobiti tri mesta. Na njeno smolo v strelskih položajih stoje ni šlo več tako gladko in s štirimi nepokritimi tarčami (0,0,2,2) je tekmo končala na 25. mestu. Še nekoliko manj natančna je bila Tadeja Brankovič Likozar, ki je morala sedemkrat (1,2,2,2) zaviti v kazenski krog in se zadovoljiti s 54. mestom.

Slovenske nastope je strnil trener Tomaš Kos: “Še ena dobra predstava Gregorinove, ki pa je žal imela težave z želodcem. Sicer se vedno dobro znajde na zasledovalnih tekmah, kjer ima neposreden stik s konkurentkami in računali smo na izboljšanje sedmega mesta, vendar so ji žal zagodle nepredvidene težave. Tudi tisti zgrešeni strel je bil pri njej le malo pod tarčo in bolj nesrečen splet okoliščin je pripomogel, da tarča ni padla. Malijeva se drži tekaško in je pričela odlično, škoda pa je njenega streljanja stoje. Čeprav ima sicer dober občutek na strelišču, se ji pripetijo tudi takšne napake. Nekoliko je bilo tudi smole, saj so vsi naboji leteli po robu tarč. Brankovič Likozarjeva pa je danes predvsem lovila boljši rezultat in v takšnem primeru se napake na strelišču le še seštevajo. Nekoliko se že pozna odsotnost od doma, kar velja za vse in treba se bo psihično sprostiti, ter nadaljevati dobre nastope v Avstriji.

Ob 14.15 uri se obeta še moško zasledovanje, ki bo sklenilo prvi teden biatlonskih nastopov v novi sezoni. Najboljše izhodišče ima s četrtim mestom Jakov Fak, ki si želi predvsem prikazati to, kar zna in iztisniti največ iz sebe. Prav gotovo bodo podobnih misli tudi Klemen Bauer (14.), Janez Marič (47.) in Vasja Rupnik (59.), ki bodo zastopali slovensko trobojnico.


Rezultati: Svetovni pokal .: Östersund :. Uradni rezultati


Leave a Comment