Gregorinova tretja v Püttlingenu, ekipa s priprav v Franciji

Naša najboljša biatlonka je včeraj tekmovala na preizkušnji v nemškem Püttlingenu, kjer je nastopila osmerica povabljenih žensk in moških. Zaostala je le za Norvežanko Eckhoffovo in domačinko Hildebrandovo. Medtem se je slovenska A reprezentanca vrnila iz uspešnih priprav, ki so potekale v francoskem Bessansu. Pred vrati je poletno svetovno prvenstvo v Rusiji.


Teja Gregorin [foto: City Biathlon/Facebook]

Teja Gregorin je včeraj nastopila na mestni tekmi v Püttlingenu, ki je potekala v formatu petih krogov, izmed katerih je bil vsak dolg 1,6 kilometra ter s t.i. Formula 1 startom. Konkurenca povabljenih deklet je bila precej močna, saj so se za stopničke borila tudi imena kot so Gabriela Soukalova in Valj Semerenko, na koncu pa je slavila Norvežanka Tyril Eckhoff s časom 23:42.0. Drugo mesto je osvojila domačinka Franziska Hildebrand, ki je zaostala 11 sekund, še 3 sekunde dlje pa se je na progi zadržala Teja.

Kar precej je deževalo, tako da je bilo kar malo nevarno, saj so bila tla spolzka. Moral si iti s pravo glavo v tekmo. Ravno sem prišla s priprav na višini, tako da sem bila malo utrujena. Vseeno je bila tekma v redu, tako tekaško, pa tudi strelsko, kjer sem bila med boljšimi. Konkurenca je bila močna in to je bila dobra primerjava, da smo videli, kje smo ta trenutek. Zdaj moramo odpraviti napake, ki sem jih delala in stopnjevati formo,” je po tekmi dejala Gregorinova.


Najboljša dekleta na tekmi [foto: City Biathlon/Facebook]

Gregorinova je priprave v Franciji sicer končala že v petek in se iz Torina podala v Posarje, ostali del ekipe pa se je v domovino iz trening centra v Bessansu vrnil včeraj. Na nadmorski višini 1720 metrov je trenirala 9-članska A reprezentanca pod vodstvom glavnega trenerja Uroša Velepca, ki je o treningih na meji z Italijo najprej dejal: “Treningi so bili zelo pestri, vsi so ves čas nekaj počeli. Na sporedu je bilo kolesarjenje, tek po hribih, fitnes, streljanje in tako dalje. Dnevi so bili polni, bruto čas namenjen treningom je sigurno prišel na osem ali pa še več ur na dan.


Strelišče [foto: City Biathlon/Facebook]

Zdaj bomo nekaj dni doma, se pravi da bodo dekleta in fantje trenirali v domači oskrbi. V četrtek, soboto in nedeljo nas čakajo treningi na Pokljuki, potem pa nas že čaka poletno svetovno prvenstvo v Tjumenu. Tja bo v ponedeljek, 18. avgusta, odšla celotna ekipa, upam, da bomo tudi dobro trenirali in potegnili nekaj zaključkov o tem, kaj smo naredili v pripravljalnem obdobju. Vseeno pa tekme najbolje pokažejo stanje,” je dejal Velepec, ki bo ekipo v Rusiji vodil na zelo močnem tekmovanju. Na svetovno prvenstvo se je prijavilo več kot 20 reprezentanc, po besedah glavnega trenerja pa bo iz vsake države zagotovo prisoten eden izmed boljših biatloncev oziroma biatlonk.

Dosedanje priprave slovenske izbrane vrste tako potekajo zelo dobro, Velepec pa za ta čas izpostavlja ključni del: “V tem obdobju je zagotovo najbolj pomembno, da so vsi zdravi. To trenerje in ostalo strokovno vodstvo najbolj zanima. Fantje in dekleta se tako lahko držijo začrtanih dejavnosti, tako da lahko delajo z redom in umirjenostjo.

Leave a Comment