Gruber do zmage, Oranič in Berlot brez točk


Gašper Berlot [foto: GEPA]

Veter se je v Liberecu umiril, zaradi česar so se nordijski kombinatorci lahko pomerili na novi tekmi svetovnega pokala. V jutranjih urah so izpeljali provizorično serijo, ki je nato tudi obveljala za skakalni del. Na 10 kilometrsko tekaško progo se je tako prvi podal Avstrijec Wilhelm Denifl, tik za petami mu je bil rojak Bernhard Gruber, tretji pa je bil Haavard Klemetsen.

V pravih spomladanskih razmerah se je v cilju zmage razveselil Gruber, kar je bila njegova tretja zmaga v karieri. Do stopničk oz. drugega mesta je prišel Nemec Eric Frenzel, ki je bil po skokih četrti, tretje mesto pa je pripadlo Deniflu. Vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Francoz Jason Lamy Chappuis se je moral tokrat zadovoljiti z 21. mestom, saj je na skakalnici naredil večjo napako in zasedal le 41. mesto.

Na tekmovanju sta bila tudi dva Slovenca. Žal sta tokrat tako Mitja Oranič (32. mesto) kot Gašper Berlot (44.) ostala zunaj dobitnikov točk. Po skokih jima je sicer kazalo bolje, saj je bil Berlot 19., Oranič pa 25.

Jutri je na sporedu še penalty tekma.


Rezultati: Svetovni pokal .: Liberec


Leave a Comment