Gruber in Watabe zmagovalca poletne velike nagrade

Johannes Rydzek je zmagovalec zadnje tekme poletne velike nagrade nordijskih kombinatorcev v letošnji sezoni v nemškem Oberstdorfu. Nemec je bil sicer po skakalnem delu, kjer so vsi nastopili dvakrat, četrti, a je nato na 15 kilometrski tekaški preizkušnji prikazal najboljšo formo. Najbolj sta se mu uspela približati Japonec Akito Watabe (+5,5 s) na drugem in Avstrijec Bernhard Gruber (+14,4) na tretjem mestu. Slednji je skupaj z Watabejem postal tudi skupni zmagovalec poletne velike nagrade.


Gašper Berlot [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Na zaključni tekmi je imelo pravico nastopiti le 30 najboljših v poletni veliki nagradi. Tako sta Slovenijo zastopala Marjan Jelenko in Gašper Berlot. Na skakalnici si je boljše izhodišče pripravil Jelenko, s skokoma 118,0 m in 114,5 m je zasedal 16.mesto. Berlot (122,5 m; 112,5 m) pa je bil 24. Tekaškega dela se Jelenko zaradi bolečin v hrbtu ni udeležil, Berlot pa je v cilj prišel kot 16.

Triplat: “Povsem nisem zadovoljen, razočaran pa tudi ne”

Danes je bila nekoliko čudna tekma, saj se je na skakalnici veter nekoliko obračal. Tako so imeli določeni tekmovalci veliko prednost, predvsem tisti na koncu štartne liste. Vendar nordijska kombinacija je šport na prostem. Gašper je prvi skok napravil solidno, drugega nekoliko slabše. Na splošno smo lahko zadovoljni z njegovim skakalnim napredkom. Zelo dobro je nastopil tudi na tekaškem delu. Še včeraj je na progi bruhal. Zaradi sistema ‘vikend pokala’ je imel že na začetku veliko zaostanka, zaradi česar veliko ni uspel napredovati. Marjan zaradi bolečin v hrbtu raje ni nastopil na tekaškem delu, saj bomo bolečine poskusili popolnoma sanirati do zimske sezone,” je po tekmi razmišljal glavni trener Primož Triplat ter napravil tudi že prvo analizo letošnje poletne velike nagrade: “Od fantov sem pričakoval le nekoliko boljše predstave na skakalnici, v smislu konstantnosti, da ne bi bilo toliko napak. Vidimo, da smo dokaj blizu najboljšim državam. V Beljaku smo to dokazali, ko se nam je poklopilo. Na ekipnem šprintu smo dosegli peto mesto. Ne moremo biti povsem zadovoljni, razočarani pa tudi ne.

Zmagovalca poletne velike nagrade sta kot rečeno postala Gruber (290 točk) in Watabe (290), tretji pa je Rydzek (246). Berlot (58) je končal na 16., Jelenko (53) pa na 18. mestu.

Slovenske tekmovalce sedaj čaka teden dni dopusta, nato pa se bodo že pričele naporne priprave na zimsko sezono.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Oberstdorf :. Uradni rezultati
Lestvica: Poletna velika nagrada


Leave a Comment