Hannawald letos brez naslednika


Številni gledalci so spremljali nastop Gregorja Schlierenzauerja [foto: GEPA]

Tretjo tekmo novoletne turneje v avstrijskem Innsbrucku (HS 130) je dobil domačin Gregor Schlierenzauer. Trenutno vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala je po prvi seriji vodil, v finalu pa s skokom 123,0 v zahtevnih vremenskih razmerah slavil novo zmago. Norvežan Anders Jacobsenu, ki je bil najboljši na uvodnih dveh tekmah 61. novoletne turneje, je tokrat zasedel sedmo mesto ter se tako poslovil od misli o slavju na vseh štirih tekmah novoletne turneje. Tak uspeh je do sedaj uspel le Svenu Hannawaldu. Drugo mesto je tokrat pripadlo Poljaku Kamilu Stochu, tretji pa je bil Norvežan Anders Bardal.


Peter Prevc je bil najboljši slovenski skakalec [foto: GEPA]

Današnjo tekmo si je iz tribun ogledal le Cene Prevc, ki je včeraj za las obtičal v kvalifikacijah, v finalni seriji pa sta se mu pridružila še Jaka Hvala (116,5) in Matjaž Pungertar (111,5). Obema se skok ni posrečil ter Innsbruck tako zapuščata na 37. in 42. mestu izven dobitnikov točk. V finalno serijo sta se tako uvrstila Peter Prevc (124,0 m; 7. mesto) in Robert Kranjec (122,5; 9.). V finalni seriji je Prevc s skokom 121,5 m napredoval za dve mesti in končal na petem mestu. Kranjec (118,5) pa je nekaj mest izgubil. Kranjčan je tekmo končal na 14. mestu.

Najprej čestitke Petru in Robertu. Tekma je bila zelo težka, predvsem v finalni seriji so bili nekoliko slabši pogoji proti koncu. Izenačili smo letošnjo najboljšo uvrstitev. Oba imata še določene rezerve v sami tehniki, vendar gremo z optimizmom naprej. Videli smo, da so razlike zelo majhne, zato vsak meter nekaj da ali pa vzame. Vesel sem, da gredo stvari na boljše. Gremo naprej,” je tekmo komentiral glavni trener Goran Janus.

Skakalci se sedaj selijo v Bischofshofen, kjer jih v soboto čakajo kvalifikacije. Tokrat bo Slovenija znova nastopila s šestimi skakalci, saj se vrača Jurij Tepeš, ki je v zadnjih dneh opravil trening v Planici.

Na turneji sedaj vodi Schlierenzauer pred Jacobsnom in Tomom Hildem.


Rezultati: Novoletna turneja .: Innsbruck :. Uradni rezultati
Izjava: Goran Janus (.mp3)


Leave a Comment