Hannes Reichelt slavil v Santa Caterini, Kline 13.

Santa Caterina v Italiji je gostila prvo izmed treh tekem svetovnega pokala za moške. Zadnji sklop preizkušenj v tem koledarskem letu se je začel s superveleslalomom, na katerem smo tako kot na prvih dveh tekmah v tej disciplini, držali pesti za četverico naših tekmovalcev.

Na samem vrhu razpredelnice po koncu tekme ni prišlo do presenečenja, čeprav so na progi vladali zahtevni oziroma spremenljivi pogoji. Še en izjemen nastop je namreč prikazal Norvežan Kjetil Jansrud, ki je progo, poimenovani po nekdanji vrhunski smučarki Deborah Compagnoni, presmučal s časom 1:30.88 in s tem prišel do četrte zmage v sezoni. Drugo mesto je osvojil Avstrijec Hannes Reichelt, ki je zaostal 60 stotink sekunde, za veselje domačih navijačev pa je poskrbel Dominik Paris, ki je za nastop potreboval še 5 stotink več in tako zasedel tretje mesto.


Hannes Reichelt je slavil na smuku v Santa Caterini [foto: GEPA]

Še en dober nastop je uspel Boštjanu Klinetu, ki je startal 12. po vrsti. Na poti sicer ni pokazal vsega kar zna, a je na koncu prišel še do enega zelo dobrega rezultata. 5. mestu iz Val d’Isera in 15. iz Val Gardene je namreč dodal še 13. Naši ostali trije mladi tekmovalci do točk žal niso prišli. Še najbližje trideseterici je bil Klemen Kosi, ki je zasedel 37. mesto, štiri mesta nižje je bil Martin Čater, ki je zelo dobro opravil z večjim delom proge, a proti koncu napravil nekaj napak, Miha Hrobat pa je bil 44.

Kline: “Sem in nisem zadovoljen”

Boštjan je po tekmi rekel: “Veter je na startu oziroma na zgornjem delu proge močno pihal, ne vem pa, če lahko rečem, da so bili pogoji spremenljivi. Sama proga je bila v redu od starta do cilja, ni bilo nekih posebnosti, mogoče je kasneje v srednjem in spodnjem delu začelo pihati.” Dejstvu, da je bil znova med najboljšimi, pa je komentiral tako: “Sem in nisem zadovoljen z današnjim rezultatom. Pričakoval sem več, a tudi to je dober rezultat. Po eni strani moram biti zadovoljen, po drugi pa še malo bolj lačen. Smučanje je bilo solidno, a bi se dal še kar nekaj stvari izboljšati.

O prihajajoči tekmi pa je dejal: “Nekako bom poskušal ven potegniti tisto najboljšo vožnjo in najboljše občutke. Poskusil bom narediti vrhunsko pripravo, potem bomo pa videli. Na koncu pa bo treba dobro smučati, na to smo osredotočeni.

V sredo bo razplet krojil veter?

Odgovorni trener za hitre discipline za svetovni pokal Peter Pen je o nastopu Boštjana dejal: ”Smuča konstantno. Vemo kam spada v superveleslalomu, to je danes tudi potrdil. Sva pa oba več pričakovala. Napaka na zadnjem vmesnem času in pred ciljem ga je stala še boljše uvrstitve,a tudi drugi so delali napake. S superveleslalomom sem zadovoljen, z rezultatom pa, glede na to, kaj ima v nogah, ne morem biti.

Nato je spregovoril še o vožnjah ostalih treh naših fantov: “Ne vem, koliko ste začutili tekmo, veter jo je kar krojil, sploh pri prvih 14. vratih. Recimo Hirscher in Kosi sta imela zgoraj zelo slabe razmere. Kosi je smučal v redu, tako da ne vem, ali je rezultat posledica tistega vetra. Sem danes od njega pričakoval kar dober rezultat, tako da moramo biti nezadovoljni. Martin je imel enega izmed boljših pogojev na tekmi. Začel je odlično, potem pa v zadnjem delu, v dveh zavojih zapravil vse kar je imel, da bi potrdil njegovo dobro superveleslalomsko formo. Hrobat je tudi smučal dobro, glede na izkušnje in glede na tako stresno tekmo, kot je bila danes. Malo je plačal davka, saj ni odreagiral najbolje v najtežjem delu proge. Pristop pa je bil tako kot pri Martinu kot pri Mihi dober, začela sta v redu, a nista uspela s takima vožnjama do konca.

Jutri bo ponovno lep dan, a z vetrom. Upam, da nam veter ne bo vzel zgornjega dela proge, tam kjer sta Boštjan in Klemen najmočnejša. A kar bo, bo upam da, enako za vse. Upam, da več fantov naredi rezultat, kot pa samo Boštjan,” pa je o jutrišnji smukaški preizkušnji dejal Pen, na kateri bosta nastopila še Andrej Šporn in Rok Perko.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Santa Catarina :. Superveleslalom (m)
Izjava: Boštjan Kline (.mp3)
Izjava: Peter Pen (.mp3)


Leave a Comment