Hargin dočakal prvo zmago v karieri

Kitzbühel je za zaključek tridnevnega smučarskega praznika gostil še tekmo na razgibani strmini Ganslern. In prav na tem tradicionalnem slalomu za 75. pokal Hahnenkamm je prvič na najvišjo stopničko zmagovalnega odra stopil Šved Mattias Hargin.

Pri 29-letih Hargin velja za izkušenega slalomista, ki je bil doslej že trikrat uvrščen med najboljšo trojico, pretekli konec tedna v Wengnu pa si je po najhitrejšem času prvega dela tekmovanja obetal zmago. A se mu ni izšlo. V Kitzbühel je torej pripotoval razočaran in jezen po švicarskem neuspehu, vendar je že v prvi vožnji smučal solidno in zabeležil tretji čas. Hitrejša sta bila le Rus Alexander Khoroshilov in domači as Marcel Hirscher.


Hargin je tokrat ugnal najboljša slalomista zadnjih sezon Hirscherja in Neureutherja (foto: GEPA)

V finalu Hargina končno ni zdelala trema, zato je smučal brez napak, k čemur je verjetno pripomogla tudi postavitev, ki jo je zakoličil prav njegov trener. V nadaljevanju je Khoroshilov po številnih napakah zapravil prednost pred Harginom in padel na končno šesto mesto, pravega ritma pa ni ujel niti Hirscher, ki je za tokrat nepremagljivim Švedom zaostal skoraj pol sekunde. Nemec Felix Neureuther, ki je lani okusil slast zmage na najprestižnejšem prizorišču svetovnega pokala, je s tretjim mestom zadržal vodstvo v slalomski razvrsti.

Finalna vožnja je ponovno potekala brez slovenske udeležbe, saj sta bila Matic Skube in Miha Kürner prepočasna na prvi progi.

Pred svetovni prvenstvom v Združenih državah Amerike smučarje čaka še nočni slalom v Schladmingu, ki bo v torek.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kitzbühel :. Slalom (m)


Leave a Comment