Hirscher ostal brez malega globusa, a bo skupni zmagovalec


Ligety je ohranil zmagovito veleslalomsko formo, ki mu je prinesla tudi zmago v Kranjski Gori [foto: Urban Meglič]

V Lenezerheideju je osmi veleslalom letošnje sezone prinesel izjemno napet obračun najboljših alpskih smučarjev. Marcel Hirscher je zapravil prednost, ki jo je imel v veleslalomskem seštevku, zato se je petega malega kristalnega globusa v karieri razveselil Ted Ligety. Kljub temu, da ima Hircher po odstopu Aksla Lunda Svindala veliki kristalni globus skorajda zagotovljen, Salzburžan ni skrival razočaranja.


Hirscher lahko ostane tudi brez slalomskega globusa, a bo dobil velikega [foto: Urban Meglič]

29-letni Američan, ki je v letošnji sezoni dobil pet veleslalomov, Hirscher pa le dva, se mora za globus zahvaliti predvsem Felixu Neureutherju. Nemec je vodil po prvi vožnji, na drugi progi pa imel le za stotinko boljši čas od Hirscherja. Tako je 25-letni Avstrijec pristal na četrtem mestu, kar je pomenilo, da veleslalomski globus pripada Ligetyju. Američan je namreč pred nastopom Neureutherja uspel za tri stotinke sekunde izboljšati čas Alexisa Pinturaulta, ki je tekmo končal na drugem mestu.


Ligety se je takole zahvalil Neureutherju [foto: FIS]

Jutri nas čaka še zanimiv obračun za slalomski kristalni globus, kjer bo odločilno vlogo spet igral Neureuther, ki lahko Hirscherju vzame še en mali globus. Je pa po današnji tekmi jasno, da bo Avstrijec tretje leto zapored skupni zmagovalec svetovnega pokala, saj je Aksel Lund Svindal na prvi progi odstopil.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lenzerheide :. Veleslalom (m)


Leave a Comment