Hirscher tretje leto zapored dobil slalom v Adelbodnu

Na zahtevnem slalomu v Adelbodnu se je z ekstremno ciljno strmino najuspešneje spopadel Marcel Hirscher. Avstrijec je tako že tretjič zapored dobil slalom na tem švicarskem prizorišču. Najbolj se mu je približal Šved Andre Myhrer, s tretjim mestom pa je ponovno presenetil mladi Norvežan Henrik Kristoffersen.

Že na včerajšnjem veleslalomu smo videli, da tekmovalci z visokimi startnimi številkami praktično niso imeli nobenih možnosti za uvrstitev med trideseterico. Visoke temperature so namreč popolnoma krojile razplet obeh tekem v Adelbodnu. Na načeti progi se nikakor nista znašla slovenska predstavnika Mitja Valenčič in Matic Skube. Oba sta slalom zaključila že po prvem delu. Miha Verdnik, glavni trener moških ekip, je po njunem nastopu dejal: “Mitja se proge ni lotil, kot bi pričakovali od njega. V zgornjem delu je bil preveč rezerviran, kljub temu pa bi to bilo dovolj za trideseterico. Potem pa je prišlo do tiste napake v vhodu v strmino, kjer je ogromno izgubil. Ko je prišel v cilj smo vedeli, da ne bo v drugi vožnji. Potem pa se je proga začela predirati, tako da smo dobili nekaj upanja, a na koncu so bile tiste tri stotinke. Za Matica lahko rečem, da je dobro nastopil. Zelo dobro je začel, dal vse od sebe. Bilo je nekaj majhnih napak, a to je normalno, če skušaš dati od sebe maksimum in tako napadaš. V spodnjem delu pa mu proga ni več dovolila, da bi prišel zraven.”


Hirscher je dosegel že 22. zmago v karieri [foto: GEPA]

Po prvi vožnji je najbolj kazalo Mattiasu Harginu, ki še nikoli v karier ni smučal tako konstantno kot letos. A Šved še nikoli ni zmagal, zato v finalu ni zdržal pritiska in z napako tik pred ciljem zmago podaril Marcelu Hirscherju. Premalo zbran je bil tudi nemški junak Felix Neureuther, ki je bil na poti do novega odličnega rezultata, nato pa povozil količek. Napako pa si je privoščil tudi Mario Matt. S tem je izkušeni Avstrijec vodstvo v slalomskem seštevku svetovnega pokala prepustil mlajšemu kolegu iz reprezentance. Izjemno se je na težkem terenu poleg Hirscherja odrezal tudi komaj 19-letni Kristoffersen, ki je po novembru spet stopil na zmagovalni oder. Mladenič iz Norveške je zablestel že na včerajšnjem veleslalomu, danes pa drugo vožnjo odpeljal tako suvereno, kot da bi imel že večletne izkušnje.

Poleg vodstva v slalomskem seštevku je Hirscher prehitel tudi Svindala v skupni razvrstitvi. In ker je pred nami slalomski januar, bo moral Norvežan, če bo hotel ohraniti stik s Hirscherjem, odlično smučati na klasičnih smukaških preizkušnjah v Wengnu in Kitzbühelu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Adelboden :. Slalom (m)


Leave a Comment