Hirscher tudi v Adelbodnu najhitrejši

Po slalomu v Zagrebu se tekme za alpske smučarje nadaljujejo s tradicionalno švicarsko turnejo. Ta konec tedna tekmujejo v Adelbodu, kjer veleslalom in slalom zaradi razgibanega terena in ekstremne ciljne strmine veljata za najspektakularnejša v svetovnem pokalu.

Vasica v bernskem pogorju letos sicer ni pričarala pravega zimskega vzdušja, temperature so tam namreč že več dni krepko nad ničlo, ponoči pa je organizatorjem ponagajal še dež. Kljub temu izvedba veleslalomske tekme ni bila ogrožena, najbolje pa se je na njej, kljub mehkejši podlagi, znašel Marcel Hirscher. 25-letni Avstrijec je bil v najboljšem položaju že v prvi vožnji, ko je bil za več kot pol sekunde hitrejši od Felixa Neureutherja, tretji čas je imel Alexis Pinturault, medtem ko je Ted Ligety na petem mestu zaostajal že več kot sekundo.


Za Hircherja je to četrta veleslalomska zmaga v letošnji sezoni, le v Beaver Creeku je najvišjo stopničko odstopil Tedu Ligetyju (foto: GEPA)

V prvem delu petega veleslaloma sezone, ki je bil hkrati tudi zadnji pred svetovnim prvenstvom v Vailu, sta sodelovala tudi dva slovenska veleslalomista Žan Kranjec in Mišel Žerak. Oba pa sta naredila napako in odstopila.


Pinturault je bil tokrat drugi (foto: GEPA)

V drugi vožnji je Hirscher le še povečal svojo prednost pred konkurenti in potrdil veleslalomsko prevlado. Več kot sekundo je bil namreč hitrejši od najbližjega zasledovalca Pinturaulta, na tretje mesto pa se je s četrtega po prvi vožnji povzpel mladi Norvežan Henrik Kristoffersen, ki očitno po nekaj slabših nastopih ponovno prihaja v boljšo formo. Nazadoval je Neureuther, sicer lanski zmagovalec veleslaloma v Adelbodnu, ki je bil na koncu peti. Bolje se je odrezal njegov reprezentančni kolega Fritz Dopfer, ki se je s 13. po prvi vožnji povzpel na 4. mesto.

Jutri bo v Adelbodnu še slalom, kjer bo prvi favorit ponovno Hirscher.


Rezultati: Svetovni pokal .: Adelboden :. Veleslalom (m)


Leave a Comment