Hrobat do drugega najboljšega rezultata kariere

Najboljši smučarji sveta so v Bormiu v Italiji vendarle prišli na svoj račun. Ob 11.30 se je začel tretji superveleslalom sezone, na katerem so naše barve branili Miha Hrobat, Martin Čater in Boštjan Kline.


[foto: GEPA]

Odločitev o zmagovalcu je prišla že pri startni številki 8. Američan Ryan Cochran-Siegle je namreč prikazal vožnjo, ki je bila razred zase in tako prišel so svoje prve zmage v karieri. Najbolj se mu je približal Avstrijec Vincent Kriechmayr, ki je zaostal 79 stotink sekunde, še 15 stotink več pa je za nastop potreboval Norvežan Adrian Smiseth Sejersted.

Zelo dobra vožnja je uspela Hrobatu, ki se je s progo Stelvio boril do same ciljne črte. Predvsem mu je uspel zgornji del ter zadnjih nekaj sto metrov, kar ga je ob koncu nastopa popeljalo na 14. mesto z dvema sekundama zaostanka za predstavnikom ZDA. Po koncu preizkušnje je bil 17. kar je njegov drugi najboljši rezultat na tekmah svetovnega pokala. ”Z današnjo vožnjo sem kar zadovoljen. Po tisti Val Gardeni, kjer mi superveleslalom ni uspel, sem se pobral ‘spucal’ glavo in se na progo podal brez nahrbtnika. Sama vožnja v zgornjem dela je bila še kar v redu, v srednjem pa se nisem znašel. Nisem imel pravega ravnotežja, preveč mu je razmetavalo. Spodnji del je bil potem spet super. Tako vem, da če sestavim tisto dobro vožnjo od starta do cilja, sem lahko zelo visoko, v deseterici sigurno. Te napake moram izključiti in se podati naprej s tako miselnostjo kot danes,” je po tekmi dejal Hrobat.

Žal našima ostalima dvema tekmovalcema ni uspelo priti do uvrstitev. Čater je po napaki v spodnjem delu odstopil, še manj sreče pa je imel Kline, ki se mu je kmalu po startu odpela vez.

Današnja tekma je bila zelo zanimiva, bilo je kar nekaj odličnih predstav smučarjev, tudi našega Mihe. Sicer z nekaj napakami, drugače pa verjamem, da bi bil danes v igri njegov najboljši rezultat, verjetno tudi deseterica. Lotil se je zelo odločno, vendar je v delu, kjer je bilo treba malo hitrosti in z majhnim udrsom, zapravil še boljšo uvrstitev. Kaže pa to neko stabilnost v superveleslalomu, na čemer so bo dalo graditi in bolj s samozavestjo napadati tudi višje uvrstitve. Martin ni dobro smučal, preveč je bilo pod kontrolo, preveč ‘na pravilno’, tako da se bo treba z njim usesti in pogovoriti. Vsekakor to ni bil nastop za svetovni pokal. Boštjana je presenetila luknja, odbilo mu je smučo, izgubil jo je in lahko rečem samo, da je bila sreča, da ni priletel v mreže, tako da je zdrav in v redu in čaka na jutrišnji dan. Drugače pa je bila danes zares vrhunska predstava Cochran-Siegla, eno kvalitetno in optimalno smučanje,” pa je tekmo analiziral Grega Koštomaj.


Rezultati: Svetovni pokal .: Bormio :. Superveleslalom (m)


Leave a Comment