Hrobat z novim spodbudnim smukaškim nastopom

Miha Hrobat je drugi smuk v Val Gardeni presmučal veliko bolje od prvega in ga je zaključil na zelo dobrem 19. mestu. Martin Čater je bil 45.


Miha Hrobat [foto: sloski]

V Val Gardeni so bile danes izredne razmere za smučanje. Lepo vreme in odlično pripravljena proga, smučarji pa so poskrbeli za pravi spektakel. Na številnih grbinah se je zaostanek spreminjal iz sektorja v sektor. Miha Hrobat je celotno progo presmučal zelo napadalno in konstantno. S številko 31. pa je ob prihodu v cilj poskrbel za 15. čas tekmovanja. Ker je bila proga v odličnem stanju, so ga nato prehiteli še štirje smučarji, z 19. mestom pa je potrdil, da lahko meša štrene tudi najboljšim smukačem na svetu. Njegov zaostanek za zmagovalcem Aleksandrom Aamodtom Kildejem, ki je izjemno odpeljal najtežji del proge, kjer je pridobil skoraj sekundo proti tekmecem, je znašal +1,55. Z le pol sekunde hitrejšim časom bi bil Hrobat v deseterici. Žal se v Val Gardeni tudi tokrat ni znašel Martin Čater, ki je na 45. mestu ostal brez točk.

Kilde je za 35 stotink prehitel izkušenega Francoza Johana Clareya, na tretje mesto pa je na veselje domačih navijačev prišel Mattia Casse, ki je za Norvežanom zaostal 42 stotink.


Rezultati: Svetovni pokal .: Val Gardena :. Smuk (m)


Leave a Comment