Hrovatova in Bucikova odlični na Kronplatzu

Smučarke so se na Kronplatzu pomerile na šesti veleslalomski preizkušnji sezone oziroma na zadnji pred svetovnim prvenstvom. V Italiji je danes nastopila tudi štiričlanska slovenska zasedba.

Michelle Gisin iz Švice je postavila najboljši čas prvega teka. 56 stotink sekunde je zaostajala Mikaela Shiffrin iz ZDA, 67 stotink pa Italijanka Federica Brignone. Meta Hrovat, ki je nosila startno številko 12, je v zgornjem delu proge nastopila odlično in imela le nekaj stotink slabši čas kot vodilna, v spodnjem delu pa je ob enem izmed levih zavojev nekoliko zašla iz smeri. Vseeno si je priborila zelo dobro izhodišče za napad v finalu, saj je zasedala šesto mesto, za Gisinovo pa zaostajala 87 stotink.


Tessa Worley se je veselila zmage na Kronplatzu [foto: Aleš Fevžer / Zlata Lisica]

Slovenski nastopi so se nadaljevali s številkama 24 in 26. Tina Robnik je morala zaradi poškodbe kolena precej stisniti zobe, navkljub borbeni vožnji pa se ji v finale ni uspelo uvrstiti, zasedla je namreč 33. mesto. Ana Bucik je svojo nalogo opravila zelo dobro in ob prečkanju ciljne črte zasedla 17. mesto, s tem da je za vodilno zaostala 2.99 sekunde.

Težka naloga je čakala Nejo Dvornik. 20-letna smučarka, ki se je v Kranjski Gori dvakrat uvrstila med dobitnice točk, je danes nosila startno številko 53. Navkljub slabšim razmeram na progi Erta se je odrezala dobro, žal pa se ji je uvrstitev v drugi tek izmaknila za 13. stotink sekunde. Končala je na 31. mestu.

Ana, ki je po uvodnem nastopu zasedala 22. mesto, je v drugo prikazala še boljše smučanje. Naša tekmovalka, ki se je na minulih petih tekmah v tej disciplini štirikrat uvrstila med dobitnice točk, je v cilju zasedla drugo mesto, a si lahko obetala napredek po lestvici.

Meta je startala v času vodstva najboljše veleslalomistke sezone, Italijanke Marte Bassino. Kranjskogorčanki je tudi v drugo uspel zelo dober nastop, predvsem v srednjem delu proge, tako kot tekmice pa je na poti naredila nekaj napak, ki so jo stale dragocenih stotink. Tudi ona je v cilju zasedla drugo mesto in sicer s pol sekunde zaostanka za vodilno. “Poleg rezultata sem najbolj vesela tudi tega, da sem ponovno začutila to, da lahko dirkam, da se v bistvu zjutraj zbudim in ne morem dočakati trenutka, ko stopim na start. To je ta občutek, ki sem ga zelo zelo dolgo pogrešala in res fino ga je imeti nazaj,” je po tekmi dejala Hrovatova.

Takoj za našo tekmovalko se je na pot podala Francozinja Tessa Worley, se odrezala odlično, prevzela vodstvo in tam ostala vse do konca preizkušnje. Na stopničkah ji je delala družbo še drugouvrščena Lara Gut-Behrami iz Švice, Bassinova pa je bila tretja.

Hrovatova je tako ponovno prišla do vrhunskega rezultata, dan na Kronplatzu je namreč sklenila na petem mestu. Bucikova je napredovala za kar osem mest, na končno 14., s čimer je izenačila svoj najboljši veleslalomski rezultat. “Danes sigurno ni bila lahka tekma. Mislim, da v prvi vožnji nisem uspela najbolje napasti in tako v zgornjem in spodnjem delu pustila kar nekaj časa. V drugo sem poskušala nekaj dodati in to mi je kar dobro uspelo. Po tistem slabem vikendu v Kranjski Gori sem lahko kar zadovoljna,” pa je razmišljala Bucikova.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kronplatz :. Veleslalom (ž)


Leave a Comment