Hrvati okronali Shiffrinovo, Mazejeva odstopila

Zagrebški slalomski spektakel je okronal novo snežno kraljico. To je postala Američanka Mikaela Shiffrin, ki v letošnji sezoni potrjuje, da je v slalomu res najboljša. Družbo na odru za zmagovalke sta ji delali Švedinja Frida Hansdotter in Kanadčanka Erin Mielzynski.

Na zadnjih treh slalomih na Sljemenu je Tina Maze dosegala odlične rezultate. Lani je zaostala le za Schildovo, leto prej je bila 13., leta 2010 pa šesta. Tokrat je na drugi progi napravila napako in prvič letos ostala brez novih točk.


Tina Maze je odstopila na drugi progi [foto: GEPA]

Mazejeva zaostajala le za ameriško najstnico

Prvo slalomsko vožnjo je najbolje odsmučala 17-letna Američanka Mikaela Shiffrin, ki je blestela predvsem v spodnjem delu proge. Prestižno tekmo v hrvaški prestolnici je sicer začela zmagovalka zadnjih dveh preizkušenj za dekleta Slovakinja Zuzulova. Njen zaostanek za vodilno Američanko, ki je znašal sekundo in pol, je bil kar veliko presenečenje. Na Sljemenu se je v prvo odlično odrezala tudi Tina Maze. Shiffrinovi se je med vsemi tekmovalkami najbolj približala, saj je zaostajala le 35 stotink. Tretja je bila Švedinja Maria Pietilae-Holmner. Ilka Štuhec je prvo vožnjo z velikim zaostankom končala prav na zadnjem mestu. Odstopilo je 21 tekmovalk, tudi Kathrin Zettel in Michaela Kirchgasser.

Druga vožnja po Tininem okusu

Druga proga je bila pisana na kožo slovenski šampionki, saj jo je zakoličil njen trener Livio Magoni. Na žalost številnih slovenskih in hrvaških navijačev pa je Tina povozila količek in morala predčasno končati svoj nastop. Vseeno ni veliko izgubila v skupnem seštevku svetovnega pokala, saj tudi Maria Höfl-Riesch ni blestela. Zasedla je namreč šesto mesto.

Höfl-Riescheva je pridobila nekaj točk v skupnem seštevku [foto: GEPA]

Presenečenje druge vožnje je vsekakor Norvežanka Nina Loeseth, ki je s startno številko 42 in z najhitrejšo drugo vožnjo prišla na četrto mesto. Ponovno se je izkazala tudi Shiffrinova, ki je zmagala z več kot sekundo prednosti. Ponovno je prevzela vodstvo v slalomskem seštevku.

Na Sljemenu bodo v nedeljo tekmovali še fantje.


Rezultati: Svetovni pokal .: Zagreb :. Slalom (ž)


Leave a Comment