Hvala tretji v kvalifikacijah

Prvi januarski dan v novem letu bodo smučarji skakalci preživeli na drugem prizorišču turneje – Garmisch-Partenkirchnu, kjer bo jutri na sporedu že druga tekma. Preden se bodo skakalci podali v boj za zmago, so se morali danes pomeriti v kvalifikacijah, ki je ponovno prinesla zanimive pare dvojic.

Na prvih dveh mestih sta bili ponovno, tako kot v kvalifikacijah in na tekmi v Oberstdorfu, znani imeni. Gregor Schlierenzauer je na vrh razpredelnice skočil z najdaljšo daljavo 138 m, čeprav je dobil nekoliko slabše ocene za skok brez doskoka. Takoj za njim se je uvrstil včerajšnji junak Anders Jacobsen (135 m), tretje mesto pa je zasedel ponovno najboljši Slovenec Jaka Hvala (134,5 m). Njegov jutrišnji izzivalec bo Švicar Gregor Deschwanden.


Jaka Hvala [foto: FIS]

Izmed šesterice nastopajočih so se na tekmo poleg Hvale uvrstili še štirje. Robert Kranjec (127,5 m) je bil 11. in se bo jutri pomeril Runejem Velto,  Peter Prevc (129 m) je zasedel 19. mesto, jutri ga bo na tekmi izzval Karl Geiger.  Matjaž Pungertar (122 m) je skočil na 40. mesto in bo jutri prvič nastopil na tekmi novoletne turneje, in sicer prav tako s statusom izzivalca Lukasa Hlave. Jurij Tepeš (122 m) je bil 44. in se bo jutri pomeril z nevarnim Michaelom Neumayerjem.


Rezultati: Novoletna turneja .: Garmisch-Partenkirchen :. Kvalifikacije
Startna lista: Novoletna turneja .: Garmisch-Partenkirchen :. Dvoboji prva serija


Leave a Comment