Igra stotink pripadla Klausu Kroellu


Klaus Kroell [foto: GEPA]

Francoski Chamonix je danes gostil smukaško preizkušnjo, ki je nadomestila odpovedano tekmo v Val Gardeni. Pogoji za nastope so bili ob rahlem sneženju in občasni megli precej spremenljivi, poleg tega pa so smučarji progo La Verte des Houches preizkusili le na včerajšnjem treningu.

Na najvišji zmagovalni stopnički se je znašel Avstrijec Klaus Kroell, stotinko sekunde je bil počasnejši Američan Bode Miller, le tri več pa je na tretjem mestu zaostal Švicar Didier Cuche. Tudi Kanadčan Eric Guay in Avstrijec Romed Baumann, ki sta si razdelila nehvaležno četrto mesto, sta zaostala le borih osem stotink sekunde. Razlike med najboljšimi so bile torej izredno majhne.


Andrej Šporn [foto: GEPA]

Velika pričakovanja Šporna

Na podlagi treninga smo veliko pričakovali tudi od Andreja Šporna, vendar je Kranjskogorec na 3.215 metrov dolgi progi napravil nekaj manjših napak, kar je pomenilo uvrstitev na 20. mesto. Rep trideseterice je uspel ujeti Rok Perko in tako priti do ene točke, Gašper Markič in Boštjan Kline pa nista bila daleč zadaj, saj sta zasedla 33. oziroma 34. mesto.

Današnje razmere nam niso najbolj ustrezale. Bilo je zelo hladno pa tudi nastavitve smuči niso bile najboljše. Pogoji na prejšnjih smukih, kot na primer v Kitzbuehlu in Garmischu so nam veliko bolj ustrezali. Fantje na splošno niso smučali slabo, saj se je za njimi uvrstilo kar nekaj dobrih smukačev, predvsem iz Francije. Z nekaj več sreče in ob drugačnih pogojih bi bilo možna uvrstitev med trideseterico vseh štirih. Toda že jutri imamo novo priložnost,” je po tekmi dejal trener hitrih disciplin Burkhard Schaffer.


Rezultati: Svetovni pokal .: Chamonix :. Smuk (m)Boštjan Kline [foto: GEPA]

Leave a Comment