Ilka Štuhec blesti tudi na superveleslalomu

Po smukaški preizkušnji svetovnega pokala, na kateri je Ilka Štuhec osvojila tretje mesto, je v Cortini d’Ampezzo prišel na vrsto še superveleslalom, četrti v tej sezoni. S progo Olympia delle Tofane se je danes spopadlo devetinpetdeset tekmovalk, prva pa je šla na progo prav Ilka.

Njena vožnja je bila fantastična od starta do cilja. Za razliko od včeraj v njeni vožnji ni bilo vidne niti ene napake, to pa ji je na koncu prineslo čas 1:19.81. Le-ta se je na koncu izkazal celo za najboljši čas dneva. Štuhčeva v ciljni areni še nikoli ni stala na mestu vodilne tako dolgo, najbolj nevaren napad pa je spremljala pri startni številki 20, ki jo je nosila domača predstavnica Sofia Goggia. Italijanka je bila na zadnjem merjenju časa še v vodstvu za 16 stotink sekunde, v spodnjem delu pa ni mogla ponoviti vožnje naše smučarke in tako prišla v cilj z zaostankom 0.31 sekunde.


Ilka Štuhec je slavila na superveleslalomu [foto: GEPA]

Štuhčevi in Goggii se je na stopničkah pridružila še Avstrijka Anna Veith, Ilka pa se je tako lahko veselila svoje prve superveleslalomske zmage v karieri. Pred tem je bil njen najboljši rezultat v tej disciplini četrto mesto, ki ga je dosegla pred tremi leti v ameriškem Beaver Creeku.

Po tem, ko je zmagala še v tretji disciplini, je Ilka najprej spregovorila o pogojih in počutju na progi: “Je bilo fantastično, ni samo izgledalo, pogoji so bili zelo zelo dobri. Včeraj na izbiri startnih številk sem si rekla, v redu, bom vzela enko, dobro pogledam progo in se vržem dol, pa bo kar bo. V superveleslalomu je problem ker imaš malo manj informacij s proge, a sem si dobro zamislila kako bom odpeljala in res sem uživala.

Za tem je odgovorila na vprašanje, kako se je počutila ob čakanju na mestu vodilne: “Vsakič, ko je bila kakšna dobro na poti me je malo stiskalo. Bila sem nervozna, a sem vedela, da sem svoje naredila in to zelo dobro, morala sem samo počakati na razplet tekme.” O občutkih na najvišji stopnički in poslušanju Zdravljice pa je še dodala: “Super sem se počutila. Ponosna sem nase, saj mi prejšnji vikend v Garmischu ni šlo. Smučala sem daleč od tega kar znam. Vesela sem, da sem do tega tedna uspela urediti stvari in smučati tako kot znam.

Ilkin trener Grega Koštomaj je po tekmi najprej dejal: “Zgodba se nadaljuje. To je bil zopet en pozitiven pristop, bila je sproščena, pogoji so bili odlični. Uživala je in se držala dogovorjenega, naredila je to, kar je bilo potrebno. Smučanje je bilo odlično in rezultat tako ne more izostati,” nato pa spregovoril še o temu, kako je spremljal nastope, ki so sledili najboljšemu: “Neugodno je, ko s številko 1 dolgo čakaš na razplet tekme. Nekatere so bile še malo hitrejše, Lara je imela smolo, saj je res dobro smučala. A to je šport, za to, da si najboljši, včasih potrebuješ tudi kanček sreče. Danes je bil na naši strani. Res iskrene čestitke Ilki za vrhunsko smučanje. Presrečen sem za to, kar ji uspeva.


Rezultati: Svetovni pokal .: Cortina d’Ampezzo :. Superveleslalom (ž)


Izjava: Ilka Štuhec (.mp3)
Izjava: Grega Koštomaj (.mp3)


Leave a Comment