Izjemno uspešna izvedba pokljuških tekem ob 20. obletnici

Slovenska biatlonska reprezentanca je uspešno zaključila nastope na tretji postaji svetovnega pokala v tej sezoni. Ob 20. obletnici prve tekme za svetovni pokal na Rudnem polju je Slovenija doživela tudi prvo zmago. V sprintu si jo je pritekel in pristreljal Jakov Fak. Poleg zmage je osvojil še drugo mesto v tekmi s skupinskim startom, s šestim mestom pa je svoja pričakovanja zadovoljila tudi Teja Gregorin.


Biatlonska reprezentanca Slovenije [foto: Tomaž Šušteršič]

Lahko sem zadovoljen s Tejo, Jakovom in Petrom, delno tudi s Klemnovim nastopom v sprintu, saj je prišel do najboljšega rezultata sezone. Dolžnica ostaja Andreja Mali, ker na treningih ne zaostaja veliko za Tejo, na tekmi pa je premalo agresivna in tega ne zna realizirati. Janez Marič je startal po bolezni, dali smo mu možnost, ker je kapetan ekipe in domačin, a po bolezni ni mogel pričakovati vrhunskega rezultata. Zdaj nas čaka trdo delo do naslednjih tekem. Tekmovalcem smo dali dva prosta dneva, potem pa nadaljujemo s treningi,” je nastope svojih varovancev ocenil glavni trener Uroš Velepec.

Vtise po pokljuškem tednu je strnil tudi drugi trener Tomaš Kos: “Začetek je bil odličen, sredina povprečna, konec pa dober. Če je konec dober, je vse dobro in moramo biti zadovoljni. Doma smo hoteli pokazati, česa smo sposobni in to nam je tudi uspelo. Najtežje delo so imeli zaradi vremenskih razmer serviserji, ker so morali menjati smuči, maže in strukture, a svoje delo so vnovič opravili izvrstno.

Svetovni pokal se bo nadaljeval v začetku januarja v Oberhofu.

Leave a Comment