Izredno uspešni treningi na Novi Zelandiji

Sedmerica fantov se je vrnila iz enomesečnih treningov na Novi Zelandiji. Glavni trener tehničnih disciplin Pavli Čebulj pravi, da so bile priprave odlične, ter da so fantje uspeli narediti zelo dobro osnovo za nadaljnje treninge, ki se bodo po kondicijskih sklopih v naslednjih dneh, nadaljevali tretjega septembra, ko naj bi fantje odšli v avstrijski Pitztal. Tam se bo intenzivnost treningov še povečala.

Mitja Valenčič, Mitja Dragšič, Bernard Vajdič, Aleš Gorza, Matic Skube, Janez Jazbec in Miha Kuerner so s treningi in testiranjem opreme začeli v Mt. Huttu, nato pa odšli v Queenstown, oziroma na bližnje smučišče Coronet Peak. Trener Čubulj je dejal: “Načrt treningov smo realizirali, oziroma še presegli, saj so bile razmere fantastične. Na začetku si nisem predstavljal, da bomo lahko toliko trenirali. Fantje so bili maksimalno motivirani, smučali pa smo tudi po pet ali šest ur na dan.

Glavnino treningov je predstavljal veleslalom, manjkali pa niso tudi treningi slaloma in superveleslaloma. Gorza in Jazbec sta se v slednji disciplini preizkusila tudi v Treble Coneu, kjer sta ob odličnih pogojih dva dni trenirala skupaj z Norvežanoma Svindalom in Jansrudom. Na Coronet Peaku, kjer so tereni za slalomske vožnje zelo zahtevni, so se fantje delili v slalomsko in veleslalomsko ekipo. Progi za obe disciplini na tem prizorišču potekata vzporedno, tako da so treningi teh disciplin pod nadzorom Čebulja lahko potekali istočasno.

Fantje so se medtem udeleževali tudi tekem. Valenčič je na slalomu državnega prvenstva Nove Zelandije zasedel peto mesto, Jazbec pa je na veleslalomu avstralsko-novozelandskega pokala postavil deveti čas voženj.

zgoraj: Mitja Valenčič [foto: Klemen Zibelnik]

Leave a Comment