Jacobsen zanesljivi zmagovalec kvalifikacij, na tekmi pet Slovencev

Nemški del novoletne turneje se bo na novega leta dan končal s tekmo v Garmisch-Partenkirchnu. V današnjih kvalifikacijah se je najbolje izšlo Norvežanu Andersu Jacobsnu z daljavo 139,5 metrov. Najmanj sta za njim zaostala Japonec Noriaki Kasai (135 m) in najmočnejše slovensko orožje na turneji štirih skakalnic Peter Prevc (133,5 m), ki je tokratne kvalifikacije – za razliko od zmage v Oberstdorfu – končal na tretjem mestu. Prevčev jutrišnji nasprotnik bo zaradi diskvalifikacije Čeh Roman Koudelka.

Za zanimiva dvoboja sta z izpuščenima kvalifikacijskima nastopoma poskrbela tudi Simon Ammann in Gregor Schlierenzauer, ki se bosta pomerila s prvim in drugim v kvalifikacijah – Ammann s Kasaijem, Schlierenzauer pa z Jacobsenom.


Peter Prevc bo tudi na drugi tekmi novoletne turneje ciljal na najvišja mesta (foto: GEPA)

Kdo bo izzval preostalo četverico?

Poleg Prevca bomo na tekmi videli še štiri Slovence. Jernej Damjan (129 m) je bil v kvalifikacijah 12., Matjaž Pungertar (126,5 m) 15., Nejc Dežman (128,5 m) 17., Robert Kranjec (122,5 m) pa 23. Na prvojanuarsko tekmo se zaradi kratke daljave (116,5) ni uvrstil Anže Lanišek, ki je zasedel 54. mesto.

Damjana bo na tekmi izzval Norvežan Johann Andre Forfang, Pungertarja Nemec Stephan Leyhe, Dežmana Avstrijec Andreas Kofler, Kranjca pa Japonec Junshiro Kobayashi.


Rezultati: Novoletna turneja .: Garmisch-Partenkirchen :. Kvalifikacije
Startna lista: Novoletna turneja .: Garmisch-Partenkirchen :. Dvoboji prva serija


Leave a Comment