Jakič osmi na slalomu v ameriškem Park Cityju

V ZDA se nadaljuje turneja severnoameriškega pokala NorAm za alpske smučarje invalide. Po uspešnih nastopih v superveleslalomu v kanadskem Kimberleyu se je Gal Jakič, slovenski reprezentant v alpskem smučanju za športnike invalide in edini slovenski udeleženec paraolimpijskih iger 2010 v Vancouvru, v ameriško zvezno državo Utah odpravil v upanju na uspehe tudi v tehničnih disciplinah.
Da mu proga na t.i. Pokalu Huntsman leži, je z drugim mestom dokazal že lani, letos pa je ciljal na povprečen nastop, saj slaloma v letošnji sezoni praktično ni treniral in je za tekmo slalomske smuči ponovno pripel po skoraj dveh mesecih premora.


Gal Jakič [foto: Matevž Peršin/SZS]

Kljub temu je v konkurenci skoraj 50 smučarjev iz 12 držav, med katerimi je bil tudi zmagovalec zadnje tekme svetovnega pokala v slalomu Američan Tyler Walker, izpeljal dve dobri vožnji. Po prvem teku je bil tako 10., v drugem pa uvrstitev še izboljšal in na koncu tekmovanje končal na osmem mestu. S tem rezultatom je znova dokazal, da je slalom morda njegovo najmočnejše orožje in lahko nadaljuje tradicijo vrhunskih slovenskih slalomistov in slalomistk.

Tekmo je dobil že prej omenjeni Američan Tyler Walker pred rojakom Heathom Calhounom in naturaliziranim Američanom s turškim potnim listom Erikom Bayindirlijem.

Jakič se po krajšem tekmovalnem premoru v domovino vrača 8. marca, sezono pa bo na koncu aprila zaključil v Evropi.

Leave a Comment