Jakov Fak do 8. mesta v zasledovanju

Po zmagi na šprintu je Jakov Fak danes dosegel še eno uvrstitev med deseterico in peti najboljši rezultat letos. Čeprav ni v celoti izkoristil odličnega izhodišča, je kljub petim nepokritim tarčam osvojil 8. mesto na 12,5-kilometrskem zasledovanju. Drugič v karieri si je zmago prislužil Avstrijec Simon Eder.

Fak je vodil prvo polovico tekme, saj je zgrešil le eno tarčo na prvem strelskem postanku. Prvi obisk strelišča za položaj stoje pa je spremenil njegov potek tekme. Najboljšemu slovenskemu predstavniku so ostale nepokrite kar tri tarče, kar je pomenilo dodatnih 450 metrov v kazenskem krogu. Na progo se je vrnil na sedmem mestu, na katerem je tudi še zadnjič pritekel do strelišča. Tam je naredil še eno strelsko napako in se po dodatnih 150 metrih znova vrnil v igro na sedmem mestu. Pet pretečenih kazenskih krogov je pustilo nekaj posledic, zato je na progi najprej izgubil nekaj mest, nato pa jih pridobil nazaj in prečkal ciljno črto kot osmi.


Jakov Fak [foto: Tomaž Šušteršič]

Največjo težavo je predstavljal tretji strelski postanek. Nisem se mogel umiriti, zato tudi tri zgrešene tarče. Že naslednji krog je bilo precej boljše, vendar pa ni bilo možno več veliko popraviti. Dodatnih 750 metrov je pustilo posledice tudi na tekaški predstavi, kar mi je preprečilo, da bi v zaključku pridobil, ne pa izgubljal mesta. Kot sem dejal že pred tekmo, sem poskušal v nastopu predvsem uživati, vendar mi je uspešnejšo predstavo pokvarilo prvo stoječe streljanje. Za zadnjo tekmo sezone se želim čim bolje odrezati, saj sem v smučini dovolj močan, treba bo bili le bolj natančen na strelišču,” je sklenil svoj pogled pred zaključkom sezone Jakov Fak.

Zmagovalec Eder je edini zadel vseh dvajset tarč in upravičeno slavil pred Rusom Aleksandrom Loginovim (0,0,0,1) ter tretjeuvrščenim Švedom Bjoernom Ferryjem (0,0,0,1), ki je ponovil svoj dosežek s šprinterske preizkušnje.

Skupno zmago svetovnega pokala si je že pred današnjo tekmo zagotovil Francoz Martin Fourcade, za drugo mesto pa se bosta potegovala Norvežana Johannes Thingnes Boe in Emil Hegle Svendsen, ki ju ločijo le tri točke.

Še zadnjič v tej sezoni bodo biatlonke nastopile jutri ob 13. uri, biatlonci pa dve uri in pol za njimi. Zanesljiva slovenska predstavnika na skupinskih štartih bosta Teja Gregorin in Jakov Fak, Andreja Mali pa je v tem trenutku še rezervistka za nastop v ženski konkurenci.


Rezultati: Svetovni pokal.: Oslo :. Zasledovalno (m)


Leave a Comment