Jakov Fak gosti na Pokljuki otroke s Primorske

Biatlonci se v teh dneh na Pokljuki borijo za naslove državnih prvakov in pri tem jih v živo spremlja tudi 20 otrok s Primorske, ki jim je osebni pokrovitelj Jakova Faka družba Europlakat omogočila tridnevno zimovanje na Pokljuki. V Športnem centru Triglav Pokljuka so za otroke pripravili program športnih in zabavnih aktivnosti, družili pa so se tudi z Jakovom Fakom in drugimi našimi odličnimi biatlonkami ter biatlonci. Otroke na Pokljuki spremljajo prostovoljci Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki letos praznuje okroglih 60 let delovanja.


Jakov Fak je gostil primorske otroke [foto: Tomaž Šušteršič]

Da ima Jakov Fak veliko srce in rad pomaga otrokom, je pokazal že po zaključku svetovnega prvenstva v Novem Mestu na Češkem. Na dražbi je ponudil svojo podpisano štartno številko in čepico s svetovnega prvenstva, izkupiček pa podaril Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste. Ob podpori svojega osebnega sponzorja družbe Europlakat in v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije se je Jakov Fak tokrat pridružil akciji, v kateri so na zimovanje na Pokljuko pripeljali 20 osnovnošolcev s Primorske. Poleg druženja z našimi najboljšimi biatlonci si bodo otroci svoje bivanje na Pokljuki zapomnili še po drugih zimskih radostih, saj so jim športni vaditelji iz Centra na Pokljuki pripravili pester program aktivnosti. Učili se bodo teka na smučeh, streljali na tarče, se odpravili na pohod po Pokljuški planoti in se zabavali ob igrah na snegu.


Jakov Fak je gostil primorske otroke [foto: Tomaž Šušteršič]

Jakov Fak in njegove kolegice in kolegi iz reprezentance so si kljub naporni sezoni tudi tokrat vzeli čas za druženje z otroki, od katerih so nekateri naredili svoje prve korake na tekaških smučeh. “Biatlonci si po naporni sezoni z veseljem vzamemo čas tudi za takšne akcije. Otroci so bili zelo veseli, športniki pa smo jim s tem še nekoliko polepšali doživetje na Pokljuki. Nekateri so pravi strelski talenti, dobro pa jim je šlo tudi na smučeh. Ker je Pokljuka naš drugi dom, jo želimo približati tudi mlajšim in še posebej tistim, ki k nam prihajajo z obale,” je bil zadovoljen Jakov Fak.


Jakov Fak je gostil primorske otroke [foto: Tomaž Šušteršič]

Tridnevno zimovanje na Pokljuki je otrokom omogočila družba Europlakat, vodilni slovenski ponudnik zunanjega oglaševanja. Europlakat je med drugim tudi veliki sponzor Olimpijskega komiteja Slovenija, v preteklem letu pa je poleg Jakova Faka podprl tudi uspešno slovensko plavalko Saro Isakovič. Pri Europlakatu so že večkrat podprli tudi projekte Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki vse od ustanovitve skrbi za dvigovanje kakovosti življenja otrok, mladostnikov in družin.

Boštjan Berčan, namestnik direktorja družbe Europlakat pravi, da dobrodelnost ne vključuje le finančne podpore: “Jakova Faka smo podprli, ker je izjemen športnik in človek, Zveza prijateljev mladine Slovenije pa tako ali tako temelji na prostovoljnem delu. Veseli smo, ker smo lahko pomagali in osrečili to skupino otrok. Z Zvezo prijateljev mladine Slovenije želimo ohraniti sodelovanje. Zavezali smo se že, da bomo njihov partner tudi pri praznovanju 60. obletnice in pri njihovi naslednji humanitarni akciji.

Leave a Comment