Jakov Fak na snemanju z Lakovičem, Nachbarjem in Zavcem


Jakov Fak, Boštjan Nachbar, Jaka Lakovič in Dejan Zavec [foto: Tomaž Šušteršič]

Biatlonec Jakov Fak je skupaj s košarkarskim reprezentantom Jakom Lakovičem za TV Slovenija posnel zanimiv košarkarsko-biatlonski prispevek, ki bo na sporedu med prvimi tekmami Evropskega prvenstva v košarki.


Jaka Lakovič in Jakov Fak [foto: Tomaž Šušteršič]

Športna dvorana v Zrečah, kjer so v preteklih dneh na pripravah člani slovenske košarkarske reprezentance, je bila prizorišče snemanja pred bližajočim se prvenstvom. “Jaka & Jaka” sta hitro našla skupni jezik in se v šaljivem vzdušju vživela v vlogo učenca in učitelja. Kasneje sta se jima na parketu pridružila še Boštjan Nachbar in boksar Dejan Zavec. Vsi so z veseljem prisluhnili še biatlonskim inštrukcijam Faka in vzeli v roke biatlonsko puško, ki so jo imeli priložnost prvič videti od blizu.


Boštjan Nachbar, Jaka Lakovič in Jakov Fak [foto: Tomaž Šušteršič]

Ob odhodu je Fak obljubil košarkarjema, da si bo z veseljem tudi v živo ogledal kakšno izmed prvenstvenih tekem in jima zaželel veliko uspeha, ter ju povabil na biatlonski svetovni pokal, ki bo marca spet gostoval na Pokljuki. Ker je imel obenem rojstni dan, je bil deležen še čestitk preostalih športnih kolegov.


Jakov Fak in Jaka Lakovič v sproščenem vzdušju [foto: Tomaž Šušteršič]

Vedno sem pripravljen na tovrstna srečanja z drugimi vrhunskimi športniki in se jih z veseljem udeležim. Če bom s tem pripomogel še k dodatni popularizaciji našega zimskega športa, pa še toliko bolje. Čeprav košarke ne spremljam prav pogosto, si bom tekmo Slovenija-Hrvaška najverjetneje ogledal v živo skupaj s preostalimi člani naše ekipe. Slovenskim košarkarjem želim veliko športne sreče, čim več zmag in najboljšo možno uvrstitev na EuroBasketu,” je ob tej priložnosti povedal Fak.

Leave a Comment