Jakov Fak spodbujal slovenske košarkarje


Anja Eržen, Jakov Fak in Uroš Velepec so si ogledali tekmo s Finsko [foto: Tomaž Šušteršič]

Člani slovenske biatlonske reprezentance so že v prvem delu EuroBasketa v živo navijali za slovenske košarkarje. Po napredovanju v drugi del so drevi dvorano v Celju zamenjali za ljubljanske Stožice, kamor so prihiteli spodbujat slovensko ekipo po popoldanskem treningu na Pokljuki. Glavna zvezda je bil seveda Jakov Fak, ki sta mu na tribuni delala družbo še novopečena biatlonka Anja Eržen in glavni trener ekipe Uroš Velepec.


Biatlonci s predsednikom uprave Petrola Tomažem Berločnikom [foto: Tomaž Šušteršič]

Ker je bila tokratni nasprotnik Slovencev reprezentanca Finske, je Jakov že pred tekmo po telefonu poslal nekaj šaljivih in košarkarsko provokativnih SMS sporočil finski biatlonski zvezdnici Kaisi Mäkäräinen, ki trenutno trenira v sosednjem Obertilliachu. Na slovensko žalost mu je z obrestmi vrnila ob koncu tekme, ko so imeli Finci ob končnem izidu 92:76 bistveno več razlogov za veselje.


Jakov Fak in mladi navijač [foto: Tomaž Šušteršič]

Zato pa v prostoru, kjer gosti svoje goste družba Petrol (tudi eden večjih pokroviteljev slovenskih biatloncev), vseeno ni manjkalo dobre volje in smeha ob Jakovovi prisotnosti. Za pristno vzdušje je poskrbel kar sam predsednik uprave mag. Tomaž Berločnik, ki se je zapletel v daljši pogovor s slovenskimi biatlonci in se z njimi tudi fotografiral. Za prihajajočo olimpijsko sezono pa jim je zaželel veliko športne sreče in čim boljše rezultate.


[foto: Tomaž Šušteršič]

Večer je Jakov Fak strnil z besedami: “Vedno rad pogledam tudi druge športe in športnike, sedaj ko je evropsko košarkarsko prvenstvo v Ljubljani, pa sem na povabilo Petrola prišel še posebej z veseljem. Že na snemanju televizijskega prispevka z Jako Lakovićem za TV Slovenija pred mesecem, smo se imeli super, zato sem prišel sedaj košarkarje spodbujati še v živo. Dobro igrajo na prvenstvu in kljub današnjemu razpletu v korist Fincev, verjamem, da bodo dali proti Francozom spet vse od sebe. Zelo rad bi si prišel pogledati še kakšno tekmo Hrvatov, saj so tudi oni dosegli že zelo veliko in bi jih rad podprl še s tribun.


Dvoboj Slovenije in Finske [foto: Tomaž Šušteršič]


Skupinska fotografija [foto: Tomaž Šušteršič]

Leave a Comment