Jansrud na domačem prizorišču dobil še superveleslalom

Na zadnji tekmovalni dan v norveškem Kvitfjellu so alpski smučarji vozili zadnji letošnji superveleslalom v popolni konkurenci. Na finalu v Lenzerheideju bodo namreč tekmovali le izbranci – najboljša petindvajseterica v seštevku discipline. Kjetil Jansrud je kot olimpijski superveleslalomski prvak upravičil vlogo favorita in gladko dobil današnjo tekmo.


Jansrudu je proga v Kvitfjellu pisana na kožo [foto: FIS]

28-letnik, ki je doma nedaleč stran od Kvitfjella, sezono zaključuje v izvrstni formi. Po dveh odličjih v Sočiju, je v treh dneh dvakrat stal na najvišji stopnički zmagovalnega odra še v svetovnem pokalu. Na tekmah tovrstnega ranga ima sicer Jansrud šele tri zmage, vse pa je dosegel prav tu na Norveškem. Pred se je pognal na progo Olympiabakken, ki naj bi jo prevozil že vsaj petstokrat, se je zdelo, da bo zmaga s Patrickom Küngom odšla v Švico. Le sedem stotink za Küngom, ki je bil na koncu drugi, je v cilj prismučal Matthias Mayer. Avstrijec je tako s tretjim mestom ponovil včerajšnji rezultat.


Mayer je bil tudi tokrat blizu zmagi [foto: GEPA]

Napad na zmago je napovedal še en domači adut Aksel Lund Svindal. Po izvrstnem nastopu rojaka Jansruda, je padel na zanj skromno četrto mesto, kar mu je prineslo novih 50 točk. V skupni razvrstitvi ima zdaj 77 točk prednosti pred Hirscherjem, vsekakor manj, kot je dobitnik velikega kristalnega globusa leta 2007 in 2009 pričakoval. Po treh domačih tekmah sta mu v tolažbo dva mala globusa v obeh hitrih disciplinah, ki jih bo zagotovo prejel v Švici na zaključku sezone.

Na Norveškem sta vse tri dni tekmovala tudi Andrej Šporn in Martin Čater. Tako na obeh smukih kot na današnjem superveleslalomu nista bila konkurenčna.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kvitfjell :. Superveleslalom (m)


Leave a Comment