Jansrud nadaljuje serijo zmag, Slovenci praznih rok

S smukaško preizkušnjo se je za alpske smučarje začel tekmovalni konec tedna v Beaver Creeku. Za organizatorje tekmovanj na tem prizorišču v ameriški zvezni državi Kolorado so prihajajoče tekme generalka pred februarskim svetovnim prvenstvom.

V kraljevski disciplini je bil ponovno najhitrejši Norvežan Kjetil Jansrud, ki je slavil že tretjo zmago v letošnji sezoni. Potem ko je dobil smuk in superveleslalom v Lake Louisu, je bil tokrat prepričljiv na znameniti progi Ptic roparic. Najmanj je za izjemnim Norvežanom zaostal 27-letni Švicar Beat Feuz, ki je imel v zadnjih dveh sezonah veliko težav s poškodovanim kolenom, nazadnje pa se je med najboljše tri uvrstil na smuku v Schladmingu leta 2012. Za veselje domačih navijačev je s tretjim mestom poskrbel Steven Nyman, ki je, podobno kot Feuz, kar nekaj časa čakal, da je ponovno stopil na zmagovalni oder.


Kjetil Jansrud vodi tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala (foto: GEPA)

Slovenska četverica smukačev je želela predvsem popraviti slab vtis, ki so ga pustili po tekmah v Lake Louisu pretekli konec tedna, a so ponovno ostali brez uvrstitve med dobitnike točk. Najbolje se je sicer odrezal Klemen Kosi, ki je zasedel 37. mesto. 21-letni Martin Čater je precej grdo padel, a se je hitro pobral in sam odsmučal proti cilju, medtem ko je bil Rok Perko v zgornjem delu zelo hiter, kasneje pa je nenadoma zapeljal s proge in ostal brez uvrstitve. Najizkušenejši Andrej Šporn je pristal na repu uvrščenih.

Jutri bodo v Beaver Creeku tekmovali v superveleslalomu, v nedeljo pa bo na sporedu še veleslalom.


Rezultati: Svetovni pokal .: Beaver Creek :. Smuk (m)


Leave a Comment