Janus: “Ciljamo na zlato”

Slovenski skakalci se na svetovno prvenstvo v poletih v češkem Harrachovu pripravljajo na veliki skakalnici v Planici. “Odločitev o potnikih na svetovno prvenstvo v poletih je bila zelo lahka,” je v smehu dejal glavni trener Goran Janus ter nato naštel potnike. Proti Češki bodo odpotovali Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Jernej Damjan, Peter Prevc, Nejc Dežman in Tomaž Naglič.


Goran Janus ni imel težka dela pri izbiri potnikov za Harrachov [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Tokrat odhajamo z najbolj številčno ekipo, saj ima Robert kot branilec zagotovljeno dodatno mesto. Vesel sem, da se nam je znova pridružil Robert. Prepričan sem, da bo njegovo koleno naslednja dva vikenda zdržalo,” je še dajal Janus ter obelodanil tudi cilje, ki so bili zapisani že pred začetkom sezone, ti so enkrat do petega in enkrat do desetega mesta na posamični tekmi. V vodstvu naše ekipa pa poudarjajo, da bodo zgrabili vsako ponujeno priložnost.

Na provokativno vprašanje predstavnika za stike z javnostjo na Smučarski zvezi Slovenije (SZS) Tomija Trbovca v zvezi z ekipno tekmo, mu je Janus v šali dejal: “Ciljamo na zlato“.

Leave a Comment