Janus: “Prihaja kraljevska disciplina”

Glavni trener slovenskih skakalcev Goran Janus se že nadvse veseli prvih tekem svetovnega pokala v poletih, ki bodo potekali konec tedna v Vikersundu. V petek sedmerico slovenskih orlov Roberta Kranjca, Petra Prevca, Jurija Tepeša, Nejca Dežmana, Matjaža Pungertara, Jerneja Damjana in Tomaža Nagliča čakajo kvalifikacije. “Prvi cilj je, da se uvrstimo na tekmo,” je o ciljih pred Vikersundom dejal Janus.


Glavni trener slovenskih skakalcev Goran Janus [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Kvalifikacije bodo v Vikersundu še kako pomembne, saj bodo veljale za oba tekmovalna dne. Na tekmovanju v poletih je prostora le za 40 skakalcev, med katerimi ima deset najboljših iz lanskoletnih poletov mesto neposredno že zagotovljeno. Med njimi je tudi Kranjec, ki je lani dobil razvrstitev poletov pred Avstrijcem Martinom Kochom in Švicarjem Simonom Ammannom.

Pred nami je kraljevska disciplina. Med nami imamo kralja poletov (op.p. Kranjca). Vemo, kaj si želimo,” je želje po zmagi posredno navedel Janus, ki bo fante pred odhodom v Skandinavijo v sredo odpeljal na enodnevni trening v Planico.

Leave a Comment