Jason Lamy Chappuis najboljši med kombinatorci

Na zadnji tekmi svetovnega pokala v nordijski kombinaciji v Oslu je Francoz Jason Lamy Chappuis z osmim mestom osvojil veliki kristalni globus. Slavje bi mu z vrhunskim rezultatom lahko preprečil le Akito Watabe, a je bil Japonec le mesto boljši in tako zbral 68 točk manj. 26-letni Lamy Chappuis je bil tako že tretjič zapored najboljši med kombinatorci.


Jason Lamy Chappuis [foto: GEPA]

Tekmo, na kateri je nastopilo le 30 najboljših v svetovnem pokalu, je sicer dobil Bryan Fletcher. Za Američana je bila to prva zmaga v karieri. Drugo mesto je osvojil Finec Mikko Kokslien, tretji pa je bil Japonec Taihei Kato, ki je najbolje nastopil na skakalnici. Slovenskih tekmovalcev ni bilo na štartu.

Skupni zmagovalec je torej Lamy Chappuis (1306 točk), drugi je Watabe (1238), tretji pa Kokslien (1061). Mitja Oranič je s 45 točkami na 41. mestu, Gašper Berlot pa s 15 na 51. mestu. Na dveh tekmah je točke osvojil tudi Marjan Jelenko (8 točk, 56. mesto).

Zelo malo je bilo tekem, na katere se pripravljamo. Vreme je velikokrat vplivalo na tekmovanje. Imeli smo nihanja, nekaj zelo dobrih rezultatov in pa nekaj zelo slabih. Generalno gledano s sezono nisem povsem zadovoljen. Pričakoval sem več. Žal je Gašper zbolel in ni nastopil na vseh tekmah na koncu sezone,” je prvo analizo nad končano sezono napravil glavni trener Primož Triplat.


Rezultati: Svetovni pokal .: Oslo
Lestvice: Svetovni pokal


Leave a Comment