Jelenko 12. v Almatyu, slavje Bielerja

Nordijski kombinatorci so se v kazahstanskem Almatyu pomerili na drugi tekmi svetovnega pokala. V lepem sončnem vremenu je do prve letošnje zmage prišel Avstrijec Christoph Bieler, ki je bil najboljši že na dopoldanskem delu na skakalnici. Ves čas tekaškega dela ga je lovil Japonec Akito Watabe, sedmi po skokih, a je na koncu zaostal za 4,4 sekunde. Zmagovalni oder je dopolnil Čeh Miroslav Dvorak (+17,5).

Odlično je na skakalnici nastopil Marjan Jelenko (+1:04,2), ki je s 131,0 zasedal četrto mesto. Zrečan se je na tekaški progi pogumno boril s preostalimi tekmovalci in do polovice deset kilometrske tekaške preizkušnje držal pozicijo okoli šestega mesta. V nadaljevanju je nekoliko popustil tako da je v cilj prišel kot 12. Točke sta osvojila tudi Mitja Oranič (+2:07,1) na 28. in Gašper Berlot (+2:42,2) 30. mestu.


Marjan Jelenko [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Danes so se vsi trije tekmovalci uvrstili med dobitnike točk, kar je lepa popotnica za naprej. Gašper ima težave z golenmi in ima na trdem snegu bolečine. Dva kroga je skoraj jokal, ker ga je tako bolelo. Vendar je zborbal, saj si je želel točk,” je po tekmi razmišljal glavni trener Primož Triplat.

Pred kombinatorci je sedaj nekoliko daljši premor, saj bo njihova naslednja tekma že preizkušnja na svetovnem prvenstvu v italijanskem Val di Fiemmu. “Najprej moramo napolniti baterije. Nekoliko odmisliti ta šport, saj je za nami dolga ruska turneja. Z nekaterimi bomo konec tedna nastopili na eni tekmi celinskem pokalu v Planici, potem pa že v ponedeljek odpotujemo proti Italiji,” je še dejal Triplat.


Rezultati: Svetovni pokal .: Almaty


Leave a Comment