Jelenko 23. v Seefeldu

V avstrijskem Seefeldu se je nadaljeval svetovni pokal nordijskih kombinatorcev. Na današnji preizkušnji so se na skakalnico tekmovalci podali z zaostanki iz včerajšnje tekme, saj v Avstriji tekmovanje poteka po posebni ″triple″ obliki tekmovanja. Na skakalnici je vodstvo prevzel Japonec Akito Watabe (103,5), ki z drugim Nemcem Ericom Frenzlom (92,0) glede na včerajšnjo tekmo le zamenjal mesti. Marjan Jelenko je imel odlično izhodišče, saj je bil v petek deseti. Na skakalnico se je podal s 15,0 točkami zaostanka, s skokom 100,0 m pa je bil za odtenek krajši od ostalih. Zrečan je tako nazadoval na 20. mesto. Na 10 km tekaško preizkušnjo se je tako podal z zaostankom minute in 46 sekund za Watabejem. Drugi slovenski tekmovalec Gašper Berlot (91,5 m) je zasedal 46. mesto.


Marjan Jelenko [foto: GEPA]

Na tekaškem delu se je na vrhu znova zamenjal vrstni red, tako da je do zmage prišel Frenzel, drugi je bil Watabe (+24,9), tretji pa je ciljno črto prečkal Nemec Fabian Riessle (+1:27,7). Tudi tokrat je Marjan Jelenko nastopil solidno na tekaškem delu, ki je trenutno njegov šibkejši del. Izgubil je namreč le tri mesta, a se kot 23. (+2:48,5) uvrstil na jutrišnjo finalno dejanje tekmovanja v Seefeldu. To pa ni uspelo Berlotu, saj je zasedel 45. mesto (+6:15,5). Pravico nastopa na nedeljski tekmi je namreč pridobilo le prvih trideset tekmovalcev.

Marjanu se danes ni posrečil skok, saj se mu je vse skupaj nekoliko ponesrečilo. Bilo je tudi nekaj prekinitev, tako da ga je morda to zmedlo. Lahko rečem, da je naredil najslabši skok v Seefeldu. Na teku pa je bil veliko boljši kot včeraj in tako zasedel 23. mesto. Gašper je poskusno serijo skočil dobro, a na tekmi nato ni opravil skoka po naših željah. V teku je bil znova dober, a motivacija iz takšne pozicije ni takšna, da bi lahko naredil še kaj več. Izhodišče za nedeljo je dobro, saj sta na sporedu dva skoka in 15 km. Upam, da Marjan naredi takšne skoke, ki jih je kazal celotni vikend,″ je po tekmi dejal glavni trener Igor Jelen.


Rezultati: Svetovni pokal .: Seefeld
Izjava: Igor Jelen (.mp3)


Leave a Comment