Jelenko in Berlot 16. na uvodni tekmi

Nordijski kombinatorci so se pomerili na prvi tekmi poletne velike nagrade v letošnjem poletju. V nemškem Oberwiesenthal se je na ekipnem šprintu merilo 23 dvojic. V poznem popoldnevu so se podali na skakalnico, kjer sta najbolje nastopila člana druge nemškem ekipe Bjoern Kircheisen in Tino Edelmann. Na tekaško progo sta se podala z vsega sekundo prednosti pred prvo nemško ekipo Eric Frenzel in Johannes Rydzek. Še štiri sekund več sta na štartu teka na nastop čakala Avstrijca Christoph Bieler in Bernhard Gruber. Slovenska dvojica Marjan Jelenko in Gašper Berlot sta po “prvem polčasu” zasedala 17. mesto. Berlot je v prvi skupini zmogel 83,5 m, bolje pa je v drugi šlo Jelenko, katerega je poneslo do 98,0 m. Na tekaški del tekme sta se Slovenca podala z minuto in 40 sekundami zaostanka.


Gašper Berlot [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Na tekaškem delu so bile od začetka do konca v vodstvu prve tri dvojice po skokih. V ciljnem finišu je tako največ moči ostalo Rydzeku, ki se je skupaj s Frenzlom razveselil zmage. Do drugega mesta sta s 7,5 sekundami zaostanka prišla Avstrijca Bieler in Gruber, tretja pa sta bila Kircheisen in Edelmann. Berlot in Jelenko sta se na tekaškem delu povzpela za eno pozicijo naprej in tako uvodno preizkušnjo letošnje sezone končala na 16. mestu.

Marjan je na skakalnici nastopil zelo solidno, Gašperju se skok ni najbolj posrečil, imel je nekaj težav pri sami izvedbi. Izhodišče je bilo nižje od naših želja in njunih sposobnosti. V prve tekme smo šli z določenim načrtom, da sestavimo skoke, ki smo jih sposobni narediti. Na tekaškem delu sta se pogumno spustila v boj. Sedaj bo vse skupaj steklo drugače, saj je uvodna trema šla mimo. Naš načrt pa bo še vedno, da se držimo skokov iz treningov. Ko nam bo to počasi začelo uspevati, bodo tudi rezultati drugačni in tekmovalci bolj zadovoljni,” je po tekmi razmišljal glavni trener Jože Berčič ter nekaj besed namenil tudi odličnemu Marjanovemu skoku v petkovi provizorični seriji, kjer je Zrečan postavil najboljši rezultat: “Marjan je ves čas kazal dobro formo. Delal je veliko na svoji konstituciji. Odločil se je in znižal telesno težo. Pri tem je bil odločen. Temu primerno je viden napredek na skakalnici. Že prej je bil dober pri skokih, zdaj pa lahko le še napreduje. Njegovega uspeha smo bili nadvse veseli in nas je v pozitivnem smislu presenetilo.

V nedeljo bo na sporedu še posamična tekma. Vremenoslovci napoveduje slabše vreme, zato je njen razplet, predvsem skakalni del, še vprašljiv.


Izjava: Jože Berčič (.mp3)


Rezultati


Leave a Comment