Jelenko in Berlot med petnajsterico v Beljaku

Poletna velika nagrada v nordijski kombinaciji se je nadaljevala v avstrijskem Beljaku, kjer so se tekmovalci pomerili na letošnji tretji tekmi. Po polovici tekme, torej po skokih, je vodil Norvežan Haavard Klemetsen, ki je pristal pri 94,0 m. Enako daljavo sta zmogla tudi Nemec Tobias Haug in Japonec Taihei Kato, vendar sta le za las zaostala za Norvežanom. Haug se je na deset kilometrsko tekaško preizkušnjo podal s tremi, Kato pa s petimi sekundami zaostanka.


Marjan Jelenko se je uvrstil med najboljšo deseterico [foto: GEPA]

Marjan Jelenko je bil s skokom 93,0 m po polovici tekme na 12. mestu najvišje uvrščeni Slovenec (+0:32). Gašper Berlot (90,0 m) je držal 21. mesto z 48 sekundami zaostanka, Matic Plaznik (89,5 m) je bil 29. s minuto in 14 sekundami zaostanka, Mitja Drinovec (81,5 m) pa je po polovici tekme zasedal 65. mesto (+2:19).

Zmagovalca odločil ciljni šprint

Na tekaškem delu je Klementsen nastopil taktično dobro, saj je dobršen del preizkušnje tekel v sredini vodilne skupine, ki se je oblikovala kmalu po štartu. V ciljnem šprintu je bil najmočnejši in se tako razveselil nove zmage. Na veselje domačih navijačev je drugo mesto pripadlo Bernhardu Gruberju, četrtemu po skokih, ki je v cilj prišel z 0,7 sekunde zaostanka. Najnižjo stopničko zmagovalnega odra je zapolnil šesti po polovici tekme Norvežan Jan Schmid (+1,5)


Glavni trener Primož Triplat je bil po tekmi zadovoljen [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Jelenko je v teku pridobil nekaj mest in se tako uvrstil med najboljšo deseterico. 11,6 sekunde zaostanka ga je popeljalo na deveto mesto. Izkazal se je tudi Berlot (+15,8) na enajstem mestu. Za točke pa sta bila preskromna Drinovec (+3:39,2) na 62. in Plaznik (+4:56,2) na 66. mestu. Slednji je imel bolečine v hrbtu, a je vztrajal do konca.

Danes smo šli veliko bolj sproščeno na tekmo. To se je poznalo predvsem z boljšimi rezultati na skakalnici. Marjan in Gašper sta bila tudi v teku zelo dobra, tekla sta v skupini in jo držala. Tako sta bila tudi rezultata dobra in smo zadovoljni. Matic in Mitja pa sta imela še nekoliko preveč treme na skakalnici, čeprav je Plaznik nastopil zelo dobro. Nato pa je imel tako kot Marjan na pretekli tekmi bolečine v hrbtu, a je vztrajal do konca.” je nastope slovenskih tekmovalcev komentiral glavni trener Primož Triplat ter dodal, da so pri Marjanu bolečine v hrbtu nekoliko popustile, tako da se lahko pripravi na tekme.

Poletna velika nagrada se bo nadaljevala in zaključila z dvema tekmama v Oberstdorfu v petek in soboto, kjer bosta nastopila Jelenko in Berlot.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Beljak :. Uradni rezultati


Leave a Comment