Jelenko tokrat brez točk, zmaga Matica Hladnika

Na tretji posamični tekmi poletne velike nagrade za nordijske kombinatorce je Marjan Jelenko v Oberstdorfu prvič letos ostal brez točk, popoldne pa je na otroški tekmi z zmago navdušil Matic Hladnik.

Nordijski kombinatorci s tekmami poletne velike nagrade nadaljujejo v izjemnem ritmu. Danes so namreč opravili že s četrto tekmo v sedmih dneh, prvo v Oberstdorfu. Skakalni del preizkušnje na veliki skakalnici so tekmovalci opravili nekaj minut pred 20. uro, tekaški del pa se je začel že slabo uro kasneje. Po skokih je prvič letos vodil Norvežan Harald Johnas Riiber, ki je pristal pri 133.5 metrih, zbral pa je 142,6 točk, a je bil naknadno zaradi neustreznega dresa diskvalificiran. V najboljšem položaju je bil tako domačin Eric Frenzel s 132 metri in 141,6 točkami. Šest sekund je zaostajal Japonec Takehiro Watanabe in 8 vodilni v skupnem seštevku, Mario Seidl iz Avstrije. Marjan Jelenko je s 122 metri in 120,9 točkami na 23. mestu zaostajal 1:23, Leon Šarc pa s 117.5 metri in 105,9 točkami 39. mesto, njegov zaostanek pa je znašal 2:23 minute.


Marjan Jelenko [foto: SZS]

Dober tekaški začetek Jelenka

Jelenko je v tekaškem delu preizkušnje po slabih dveh kilometrih skupaj z Eero Hirvonenom in Christianom Deuschlom zmanjšal zaostanek za 7 sekund, tekel pa je na 22. mestu. Po dobrih treh kilometrih in pol se je zaostanek povečal za dvajset sekund, Jelenko pa je tekel le še v družbi Rusa Ernesta Jahina. Po polovici preizkušnje je družbo Frenzlu na vrhu delal rojak Johannes Rydzek, Jelenko pa je padel na 27. mesto z zaostankom več kot dveh minut. Frenzel je stopnjeval tempo in tekmece puščal vedno bolj zadaj, na konec pa je v cilj prišel z več kot pol minute naskoka pred rojakom Rydzekom, tretji je bil Seidl. Jelenko je v zaključku izgubil boj z Jahinom in je prvič letos ostal brez točk na 31. mestu. Šarc je bil petdeseti.

V otroški konkurenci Hladnik do premierne zmage

Ob tem pa dodajmo še sijajno novico z otroškega tekmovanja za poletno veliko nagrado. Prvič v karieri je vso konkurenco na mednarodni ravni v kategoriji letnikov 2003 pokoril Tržičan Matic Hladnik, ki je v ciljnem sprintu premagal Nemca Hannesa Gehringa in Norvežana Johana Fredriksena Orseta. Matevž Marinko je bil 14., Uroš Vrbek pa 16.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Oberstdorf
Rezultati: Otroška poletna velika nagrada .: Oberstdorf


Leave a Comment