Jelenko znova med deseterico

Francoz Lamy Chappuis Jason je zmagovalec tekme svetovnega pokala v nordijski kombinaciji v finskem Kuusamu. Lanskoletni dobitnik velikega kristalnega globusa je ugnal drugouvrščenega Norvežana Magnusa Kroga in tretjeuvrščenega rojaka Sebastiena Lacroixa. Marjan Jelenko je znova nastopil dobro in zaključil najboljšo deseterico. Točke pa je za 25. mesto osvojil tudi Mitja Oranič.


Marjan Jelenko se je uvrstil med deseterico [foto: SZS]

Po skakalnem delu je imel Jelenko odlično izhodišče, saj je zasedal drugo mesto. S skokom dolgim 137,5 metra je zaostal le Lamy Chappuisom. Na tekaški del je odšel s 15 sekundnim pribitkom. Oranič je po polovici tekme zdržal 33. mesto (+2:58).

Škoda, da Marjan na skakalnici ni napravil povsem idealnega skoka, saj bi tako lahko s Lamy Chappuisom tekla skupaj. Marjan pa je tako moral cel krog in pol povsem sam teči, da ga je zasledovalna skupina desetih tekmovalcev ujela. V skupino se ni uspel vriniti in je tako tekel do zadnjega kroga na repu skupine. Deseto mesto je fenomenalen rezultat. Mitju pa je nekoliko zmanjkalo na skakalnici, kjer se še vedno ni sprijaznil, da bi naredil dober skok. Danes bi bil s skokom okoli 120 metrov na koncu gladko med dvajseterico. V teku pa je nastopil Mitja, ki je celotno progo odtekel praktično sam, dobro. Z današnjim izkupičkom smo lahko zelo zadovoljni,” je po tekmi dejal glavni trener Primož Triplat.

V nedeljo nordijske kombinatorce čaka še ena preizkušnja.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kuusamo
Izjava: Primož Triplat (.mp3)


Leave a Comment