Jelenku deset točk na tekmi v Lahtiju

Nordijski kombinatorci so tekmovanja za točke svetovnega pokala nadaljevali v finskem Lahtiju, kjer je bila danes na sporedu posamična preizkušnja. Slovenijo sta zastopala Gašper Berlot in Marjan Jelenko. Na skakalnici je šlo bolje slednjemu, saj je zasedal 18. mesto, za vodilnim Avstrijcem Wilhelm Deniflom pa je zaostajal za minuti in 24 sekund. Berlot se je na 10 km tekaško preizkušnjo podal kot 47. s tremi minutami in štirimi sekundami zaostanka.


Marjan Jelenko [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Na tekaškem delu je Marjan prvo polovico tekel v okolici izhodišča, torej 18. mesta. V drugi polovici je izgubil stik s skupino ter v cilj prišel z zaostankom 1:54,6, kar je pomenilo 21. mesto, s čimer je vknjižil novih deset točk svetovnega pokala. Berlot je bil na 45. mestu predzadnji.

Marjan je nastopil dobro, čeprav na skakalnici ni napravil njegovega najboljšega skoka. Gašper je naredil zanič skok, zato tudi v teku ne more napredovati. Moral se bo odločiti in narediti vsaj en takšen skok, kot jih kaže na treningu,” je po tekmi dejal glavni trener Primož Triplat in se obrnil tudi proti jutrišnjemu ekipnemu šprintu: “Naši cilji so takšni kot običajno, to pa je najbolje nastopiti na skakalnici, potem je veliko lažje na teku.

Zmage se je razveselil Nemec Johannes Rydzek, ki je bil po skokih četrti. Do drugega mesta je iz šeste pozicije prišel Japonec Akito Watabe, tretji pa je bil rojak zmagovalca Eric Frenzel (drugi po skokih). Vodilni po “prvem polčasu” Denifl je nazadoval na 13. mesto.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lahti


Leave a Comment