Jelenku tretje točke z 19. mestom, nova zmaga Hladnika

Na peti tekmi poletne velike nagrade v nordijski kombinaciji v sedmih dneh je Marjan Jelenko znova končal med najboljšo dvajseterico. V Oberstdorfu je osvojil 19. mesto, še druge zmage pa se je veselil Avstrijec Mario Seidl. Poletna velika nagrada se bo zaključila konec septembra v naši Planici.

Na četrti posamični tekmi poletne velike nagrade je Marjan Jelenko na pravem spektaklu v Oberstdorfu še tretjič vpisal točke. Pot do njih je začel tlakovati z 21. mestom po skakalnem delu preizkušnje, ko je imel sicer 2:23 minuti zaostanka za vodilnim Mariom Seidlom. A slednji je že pred prvim zasledovalcem nabral 22 sekund naskoka. Jelenko je nato tekel bolje kot včeraj in v cilj prišel v skupini šestih tekmovalcev razvrščenih od 14. do 19. mesta. Z zaostankom 2:14,8 je vpisal drugo najboljšo uvrstitev v tem poletju. Z 22,5 sekundami naskoka je zmagal Seidl pred domačinoma Fabianom Riesslejem in včerajšnjim zmagovalcem Ericom Frenzlom. Leon Šarc je danes osvojil 51. mesto.


Marjan Jelenko [foto: GEPA]

Poletna velika nagrada bo zdaj mirovala, na koledarju sta le še sklepni tekmi v Planici in sicer 30. septembra in 1. oktobra. V skupnem seštevku je Jelenko na 24. mestu.

Hladnik še enkrat premočan za vse, navdušila tudi dekleta

Znova pa tudi vesela vest z otroške poletne velike nagrade. Matic Hladnik je v kategoriji letnikov 2003 in mlajših vso konkurenco premagal že včeraj, danes pa je to ponovil še na enkrat daljši razdalji, s tekom na 4 kilometre. Matevž MarinkoUroš Vrbek pa tik za njim.

Tekmovala so tudi dekleta, kjer je med starejšimi dvakrat navdušila Ema Volavšek z 2. mestom, Silva Verbič je bila danes 11., včeraj pa 10., med mlajšimi pa je Špela Mastnak osvojila 9. in 12. mesto.

Poletna velika nagrada za otroke se je s tem tudi zaključila, prvi dve tekmi sta bili na sporedu v finskem Vuokattiju, kjer pa naši niso tekmovali. Hladnik je v skupnem seštevku osvojil 3. mesto za Nemcem Hannesom Gehringom in dvakratnim zmagovalcem Vuokattija, Fincem Arsijem Tietavainenom.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Oberstdorf
Rezultati: Otroška poletna velika nagrada .: Oberstdorf


Leave a Comment