Jerneja Repinc Zupančič znova na stopničkah v Brotterodeju

Nemški Brotterode je minula dva dneva gostil edini letošnji tekmi celinskega pokala za smučarke skakalke. Drugih stopničk v karieri se veseli Jerneja Repinc Zupančič.

Lani se je v Brotterodeju Jerneja Repinc Zupančič, članica NSK Tržič-FMG, veselila prvih stopničk na tekmah celinskega pokala v karieri, letos ji je uspeh z današnjim tretjim mestom uspelo ponoviti. Skočila je 108.5 in 104 metre in zbrala 230,7 točk. Zmagala je Avstrijka, Hannah Wiegele s 110.5 in 106 metri ter 252,3 točkami pred Rusinjo Ksenio Kablukovo, ki je skočila 105 in 106 metrov, zbrala pa je 235,9 točk.


Jerneja Repinc Zupančič [foto: OK MSP Lahti]

S petim mestom je rezultat kariere vpisala Nika Prevc, ki je skočila 105 in 102 metra, zbrala pa je 227,4 točk, Nika Vetrih je z osmim mestom prav tako vpisala rezultat kariere, izkušena Maja Vtič je zaokrožila najboljšo deseterico. Točke sta osvojili še Katja Markuta na 17. in Lara Logar na 21. mestu.

Že včeraj je bila 18-letna Repinc Zupančičeva na pragu stopničk, a je v finalu s tretjega padla na končno četrto mesto, Vtičeva je bila osma, Prevčeva pa je na prvi tekmi celinskega pokala v karieri točke pobrala na 10. mestu.Martkua je bila 13., Vetrihova je končala na 16. mestu, Logarjeva pa je zasedla 21. mesto. Tudi včeraj je prepričljivo zmagala Wiegelejeva pred domačinko Pauline Hessler in Avstrijko Julio Mühlbacher.

Skupno je torej najboljša Hannah Wiegele, Repinc Zupančičeva pa si je razdelila tretje mesto z Mühlbacherjevo.


Rezultati: Celinski pokal .: Brotterode
Rezultati: Celinski pokal .: Brotterode


Leave a Comment