Jezerškova 26. v klasiki, zmagala Johaugova

Smučarsko tekaško središče Val di Fiemme je na predzadnjo etapo Tour de skija postreglo s pričakovanim končnim ženskim izidom na 5 km v klasični tehniki. Zmage se je veselila Norvežanka Therese Johaug, ki je bila za 14,9 sekund hitrejša od rojakinje Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Tretja je bila Finka Anne Kylloenen (+19,2). Barbara Jezeršek (+1:07,9) je ponovno ujela točke za svetovni pokal s končnim 26. mestom.


Therese Johaug [foto: OK Val di Fiemme]

Danes je bila taktika, da že od štarta tečem zelo hitro in nato stopnjujem, zato me je na 3km enostavno zmanjkalo, a sem se uspela zmotivirati za zadnji del. Nekje na polovici sem začela izgubljati dragocene sekunde zaradi napake v spustih, nisem prenesla teže na pete, ker tako bi lahko še bolj izkoristila svoje zelo hitre smučke, ki so bile danes res vrhunsko pripravljene,” je Jezerškova komentirala današnji nastop in dodala: “Za jutri še nimam pripravljene dokončne taktike, saj čakam na štartno listo, utrujenost je že prisotna, a ne razmišljam o tem in se poskušam motivirati s pozitivo.

Tekmo je spremljajo deževno vreme, zato so serviserji smuči še posebej imeli veliko dela z iskanjem optimalnega oprijema klasičnih smuči. Jutri bodo vremenske razmere podobne, ko je na sporedu 9 km dolgi končni obračun z vzponom na Alpe Cermis. Napoved zmagovalke je dokaj preprosta, Jacobsenova ima pred “hribolazko” le 23,8 sekund prednosti in če se pri slednji kaj hudega ne zalomi, bo jutri zagotovo prva prečkala ciljno črto. Tretja v skupnem seštevku Toura Finka Anne Kylloenen za Jacobsenovo zaostaja že za 1:31,5 in po vsej verjetnosti ne more ogroziti zmage in drugega mesta. Jezerškova bo jutri štartala iz 26. mesta, 5:17,9 minute za Jacobsenovo. Do dvajseterice ji manjka dobrih 50 sekund kar vzdržljiva Barbara lahko nadoknadi s taktičnim tekom in optimalno razporeditvijo moči.


Rezultati: Tour de Ski .: Val di Fiemme (ž)
Lestvice: Tour de Ski


Leave a Comment