Jezerškova z borbenim tekom do 17. mesta

Drugi dan tekmovanj za svetovni pokal v smučarskem teku v finskem Lahtiju je Barbari Jezeršek prinesel solidno 17. mesto na 10 kilometrski preizkušnji v prosti tehniki. Zmagala je danes absolutno nepremagljiva Norvežanka Marit Björgen s časom 25:05,3. Ponovno norveško ekipno zmagoslavje je prekinila Švedinja Charlotte Kalla ( +26,9) na drugem mestu. Tretja je bila še trenutno vodilna v svetovnem pokalu Norvežanka Therese Johaug (+27,6). Poleg Jezerškove je nastopila tudi Alenka Čebašek (+2:02,1), ki je osvojila končno 36. mesto.


Barbara Jezeršek [foto: OKS/FB]

Zelo sem zadovoljna z današnjim nastopom, škoda je le, ker so smuči v drugem delu začele počasneje teči zaradi padanja snega, zelo je štopalo, zato sem izgubila tudi precej sekund in mest. Lahko rečem, da je bila danes moja najboljša tekma v celi karieri. Če sem v Sochiju delala še nekatere napake, sem se danes zbrala, rekla sem, da kar bo pač bo in šla sproščeno na tekmo, res sem borbala do zadnjega milimetra. Res vrhunska tekma zame,” je današnji nastop ocenila Jezerškova in dodala “z dekleti gremo sedaj v Drammen, kjer se bom pripravila za nastop na 30 kilometrov v Oslu.” Barbara je z današnjim rezultatom izenačila najboljši nastop na tekmah svetovnega pokala in sicer 17. mesto na 10 kilometrov klasični tehniki s skupinskim štartom na domači Rogli v sezoni 2011/12.

Edini Slovenec na štartu 15 kilometrske preizkušnje Boštjan Klavžar je osvojil skromno 88. mesto. Zmagal je vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Norvežan Martin Johnsrud Sundby s časom 33:05,5, drugi je bil Šved Daniel Richardsson (+10,7) ter tretji Rus Alexander Legkov (+11,2).


Rezultati: Svetovni pokal .: Lahti (ž)
Rezultati: Svetovni pokal .: Lahti (m)


Leave a Comment