Johaugovi zmaga, Fabjanova in Višnarjeva brez točk

Finale svetovnega pokala v teku na smučeh je z današnjo zasledovalno preizkušnjo dobil končni epilog. Norveški obračun med Therese Johaug in Marit Bjorgen, je dobila mlajša. Johaugova se je na 10 kilometrsko zasledovanje podala s 15 sekundami prednosti pred starejšo in bolj izkušeno Bjorgnovo. Tretja zasledovalka Finka Kerttu Niskannen pa je za vodilno že imela minuto in 8 sekund zaostanka.


Katja Višnar in Vesna Fabjan [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Johaugova je tekom tekmovanja prednost še povečala in pritekla v cilj s slabe pol minute prednosti pred Bjornovo. Tretje mesto je pripadlo prav tako Norvežanki Heidi Weng (+1:52,4). Slovenki sta ostali brez točk za svetovni pokal. Vesna Fabjan je osvojila 40. mesto, Katja Višnar pa 41. mesto.

Tekma se je za naši dve odvila v skladu s pričakovanji, vidi se, da forma ni več prava, kaj več pa glede na to, da sta boljši v šprintu ni bilo za pričakovati. Več smo pričakovali od petkovega šprinta, ki se ni odvil po naših željah. S sezono smo zadovoljni, če smo v preteklih letih šli korak nazaj, se je letos obrnilo, kar nas navdaja, da lahko v prihodnjih sezonah rezultate še nadgradimo,” je povedal glavni trener Marko Gracer.


Rezultati: Svetovni pokal .: Falun
Lestvice: Svetovni pokal


Leave a Comment