Junaki Vikersunda v domovini

Na brniško letališče so prispeli junaki svetovnega prvenstva v poletih v Vikersundu. Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Jernej Damjan in Jure Šinkovec so na ekipni tekmi osvojili bronasto medaljo, na posamični preizkušnji pa je bil za vso konkurenco nepremagljiv Kranjec. Leteči Kranjčan je tako postal svetovni prvak v poletih. Na Brniku sta naši ekipi čestitala predsednik Smučarske zveze Slovenije (SZS) Tomaž Lovše in direktorica SZS Barbara Kürner Čad.

Lovše: “Vsa čast in hvala fantom”

V veliko čast in ponos mi je, da smo lahko Robija in člane bronaste ekipe pričakali. Naj imajo fantje svojih petnajst minut slave. Dajte fantom vso čast in hvalo, oni so skakali. Tu manjka še Goran Janus, ki nas je vse presenetil. Še enkrat fantje – iskrena hvala. Smučarska zveza Slovenije vam je hvaležna. Z izjemnimi napori smo program financirali. Imamo še eno luknjo, ki pa jo bomo z vašimi rezultati lažje pokrili. Moje iskrene čestitke,” je ob vrnitvi skakalnih šampionov v domovino povedal predsednik Smučarske zveze Slovenije (SZS) Tomaž Lovše.


Junaki Vikersunda: Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Jure Šinkovec in Jernej Damjan [foto: Matevž Peršin/SZS]

Delovali so kot ena ekipa

Slovenski junak Robert Kranjec je na kratko povzel dogajanje v Skandinaviji: ″Zdaj je prišlo vse za mano. Danes sem končno lahko v miru spal. Hotel pa sem priti čim prej domov, da si malo odpočijem. Počutje in vse ostalo pa je odlično.″ Prvo medaljo iz velikih tekmovanj je osvojil tudi prerojeni Jure Šinkovec: “Vikend v Vikersundu sem doživljal zelo lepo. Zelo sem zadovoljen z dosežkom, ki smo ga prikazali. Delovali smo kot ena ekipa. Že od samega začetka sezone v Harrachovu smo pokazali, da lahko posegamo po najvišjih mestih. Samo svetovno prvenstvo pa je bilo zelo naporno in mislim, da smo ga opravili zelo dobro.

Damjan je stavil na ekipno tekmo

V šali lahko rečem, da sem se ′šparal′ za ekipo. Včeraj sem pokazal vse, kar znam. Bilo mi je kar težko glede na slabe skoke v četrtek. Pri sebi sem vedel, da sem sposoben, a tega nisem pokazal. Z zadnjima dvema skokoma pa sem predvsem sam sebi dokazal, da zmorem,” je svojim navijačem razlagal Damjan. Jurij je v soboto s skokom 235,0 metrov za dve uri postal tudi slovenski rekorder. “Rekord je bil dodatna motivacija, ker ga nisem pričakoval. Pričakoval nisem ne rekorda ne medalje,” je menil Tepeš ter dodal, da uspeha še niso proslavili, saj jih v prihodnjih dneh čaka še skandinavska turneja ter za zaključek domače tekme v Planici.

Na Brnik prišel tudi Prevc

V Vikersundu je bil tudi Dejan Judež, ki pa je vse skupaj spremljal bolj iz ozadja, saj se ni uvrstil v ekipo. “V Vikersundu sem bil bolj kot gledalec, rezerva. Fantom vse čestitke,” je ob tem dejal obetavni slovenski skakalec. Na Brnik je prišel svoje kolega pozdravit tudi poškodovani Peter Prevc, ki je tekmovanje spremljal pred malimi zasloni: “Tokrat sem se prelevil v laika pred televizijo, sem pa zelo navijal. Moja poškodba se dobro celi, upam, da bolje od pričakovanj.

Leave a Comment