Jure Šinkovec do zmage v Frenstatu

Preko vikenda so bili aktivni tudi skakalci, ki so se pomerili na dveh tekmah celinskega pokala v češkem Frenstatu. Na petkovi preizkušnji je najboljšo formo prikazal Avstrijec Markus Schiffner, ki je bil boljši od Nemca Dannya Quecka in Jureta Šinkovca. Slednji je nato v soboto pokoril vso konkurenco ter se razveselil tretje zmage v karieri v tem rangu tekmovanja. A ta zmaga ima poseben pomen, saj je Jure po 15-mesečnem okrevanju po poškodbi pričel trenirati šele maja. Tokrat sta se mu na zmagovalnem odru pridružila Čeh Jakub Janda in Nemec Pius Paschke.


Jure Šinkovec se je uspešno vrnil po poškodbi [foto: GEPA]

Odlično so nastopili tudi preostali slovenski tekmovalci. Andraž Pograjc je bil dvakrat peti, Mitja Mežnar šesti in deseti, Žiga Mandl četrti in sedmi, Ernest Prislič sedmi in 31., Anže Semenič pa je bil uvrščen le na prvi tekmi, kjer je osvojil deveto mesto, na drugi preizkušnji je bil diskvalificiran.

Na vrhu skupnega seštevka se vrstni red ni spremenil, kljub temu, da Cene Prevc in Miran Zupančič na Češkem nista nastopila. Vodi Prevc (482 točk) pred Zupančičem (343) in Pograjcem (285). Celinski pokal se bo nadaljeval 13. in 14. septembra v nemškem Klingenthalu.

Rezultati :. Celinski pokal .: Frenstat I

Rezultati :. Celinski pokal .: Frenstat II


Leave a Comment