Jure Šinkovec z rekordom skakalnice do zmage v Romuniji


Jure Šinkovec je v Romuniji slavil zmago [foto: GEPA]

Uvodna preizkušnja poletne sezone v smučarskih skokih je bila izvedena na novi skakalnici v romunskem Rasnovu. Sodoben skakalni center je zgradilo podjetje OMV, ki je na današnji FIS pokal povabilo vse njihove sponzorirance. Čeprav je bilo tekmovanje v okviru FIS pokala so nastopili nekateri najboljši skakalci, med drugim tudi Jure Šinkovec, Robert Kranjec, Thomas Morgenstern ter celotna češka reprezentanca z Lukasom Hlavo in Romanom Koudelko na čelu. Tekmovanje je potekalo pri 31 stopinjah Celzija pri regularnih pogojih za vse tekmovalce.


Nova skakalnica v Rasnovu [foto: GEPA]

Rekord skakalnice je v lasti Jureta Šinkovca

Med vsemi nastopajočimi je najboljšo pripravljenost pred številnimi obiskovalci prikazal ravno Jure Šinkovec, ki je gladko slavil zmago tudi po zaslugi rekordnega skoka v finalni seriji, ko je pristal pri 72,5 metrih “Skok sem moral nekoliko skrajšati, saj se mi je pričela delati že ravnina. Rekord skakalnice bi se dalo premakniti še kakšen meter ali največ dva dlje, več pa že ne,” je povedal novi lastnik rekorda na romunski skakalnici. Drugo mesto je zasedel Lukas Hlava, tretji pa je bil Robert Kranjec. Nehvaležno četrto mesto je zasedel Thomas Morgenstern.


Robert Kranjec [foto: GEPA]

Z Robijem sva v Rasnov pripotovala zelo pozno, zjutraj ob pol treh, tako sva se na tekmovanje pripravila po najboljših močeh. Sam pri sebi čutim, da imam še rezerve. Glede na najine rezultate lahko rečem, da je bil današnji dan za Slovenijo uspešen. Pričakoval sem, da lahko posežem po dolgih daljavah in dobrih uvrstitvah, predvsem, da prikažem uspešno delo v pripravljalnem obdobju. Zadovoljne sem, da sem zmago slavil v takšni konkurenci. Nekaj malenkosti bo seveda še potrebno popraviti,” je dejal 27-letni član SSK SAM Ihan ter opisal tudi odlično vzdušje ob skakalnici: “Dodatno atmosfero so prispevali gledalci. Slednjih je bilo veliko, glede na to, da je Rasnov dokaj majhna vas. Lokalni prebivalci so si prišli ogledat tekmo in so bili t.i. šesti igralec.


Thomas Morgenstern in Robert Kranjec [foto: GEPA]

Za nami je že 120-130 skokov. Večino teh skokov je bilo opravljenih v pajkicah. Menim, da smo na dobri poti, glede na to, da se skoki nagibajo k temu, da smo čim bolj oprijeti. S to vrstnim treningom smo napravili pravo potezo, da lahko samozavestno štartamo v poletno veliko nagrado ter dalje v zimsko sezono,” je še dejal Šinkovec.


Rezultati: FIS pokal .: Rasnov :. Uradni rezultati


Leave a Comment