Jurij Tepeš drugi, Eva Logar peta


Jurij Tepeš [foto: GEPA]

Japonec Taku Takeuchi je zmagovalec druge tekme poletne velike nagrade v kazahstanskem Almatyu. Zaradi močnega vetra, ki je botroval daljšim prekinitvam v prvi seriji, se je žirija tekmovanja odločila, da bo za končne rezultate štel le en skok. Tako je drugo mesto pripadlo Juriju Tepešu. Ljubljančan je sicer skočil 131,5 metra oz. za meter in pol več kot Takeuchi. Jurij je sicer nastopil z bistveno več vzgornjika, kar je pomenilo odbitek točk zaradi vetra. “Danes smo za naše nastope dolgo čakali, vendar se je zame na koncu razpletlo dobro. Pred nastopom sem ostal miren in tako napravil zelo dober skok. To je bilo ključnega pomena. Z vetrovnimi razmerami nisem imel težav. Žirija je naredila dobro delo,” je menil Tepeš, ki je v skupnem seštevku napredoval na odlično drugo mesto. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra se je povzpel Norvežan Anders Bardal.

Odlično so nastopili tudi preostali slovenski skakalci. Tomaž Naglič je zasedel četrto, Robert Hrgota peto, Matjaž Pungertar šesto, Jaka Hvala enajsto, Robert Kranjec 16. in Dejan Judež 19. mesto.

Tako dobrega rezultata danes nisem pričakoval. Vseh sedem skakalcev se je uvrstilo v finalno serijo. Rezultate smo glede na sobotno tekmo še izboljšali. To je na nek način sanjski uspeh,” je po tekmi dejal glavni trener Goran Janus.


Eva Logar [foto: GEPA]

Eva Logar peta

Dekleta so z današnjo preizkušnjo zaključili s tekmovanjem za poletno veliko nagrado. Zmage se je z najboljšima skokoma obeh serij veselila Japonka Sara Takanashi. Na zmagovalnem odru sta se ji pridružili Rusinja Irina Avvakumova in Kanadčanka Alexandra Pretorius. Eva Logar je končala na petem in Maja Vtič na šestem mesto. Nastopila je tudi Katja Požun vendar je bila zaradi neustrezne dolžine smuči v prvi seriji diskvalificirana. Žirija tekmovanja ji je kljub temu dopustila nastopiti v finalni seriji.

Današnja zmagovalka je tudi slavila v poletni veliki nagradi (312 točk), druga je Alexandra Pretorius (249), tretja pa Avstrijka Daniela Iraschko (180), ki v Kazahstanu ni nastopila. Katja Požun (144) je šesta, Maja Vtič (118) sedma, Eva Logar (100) enajsta, Urša Bogataj (20) 30., Anja Tepeš (7) 35. in Špela Rogelj (5) 37.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Almaty (m)
Rezultati: Poletna velika nagrada .: Almaty (ž)


Leave a Comment