Kaja Urbanija Čož v zgodovino nordijske kombinacije

V sklopu poletne velike nagrade je v nemškem Oberstdorfu potekalo tudi tekmovanje za Children Grand-Prix (otroška poletna velika nagrada) za različne starostne kategorije.


[foto: SZS]

Prvič v zgodovini so v okviru Mednarodne smučarske zveze (FIS) pripravili tudi tekmovanje v nordijski kombinaciji za dekleta. Udeležba je bila zelo dobra, saj se je v treh kategorijah zbralo 37 tekmovalk. Slovenska trojica je nastopila v kategoriji letnikov 2000-2003. Že po skakalnem delu je vodila Kaja Urbanija Čož, ki je nato na tekaškem delu (4,1 km) vendarle v samem finišu strla odpor Maje Drinovec (+0,8) ter se tako zapisala v zgodovino nordijske kombinacije kot prva zmagovalka v ženski konkurenci. Na zmagovalnem odru se je Slovenkama pridružila še Francozinja Lucille Morat. Jerneja Brecl je bila 13.

Med fanti je bil med dečki do 13 let z 18. mestom najvišje uvrščen Mark Hafnar, v leto starejši kategoriji pa je Damjan Suzič z 12. mestom zabeležil najboljšo slovensko uvrstitev.


[foto: GEPA]

Drugi dan Maja pred Kajo

Drugi dan tekmovanj, torej v soboto, sta znova med dekleti kraljevali Maja in Kaja, a je bila tokrat uspešnejša Maja Drinovec. Razlika med njima je bila znova majhna, le štiri sekunde. Tretja je bila vnovič Moratova.

Pri fantih je Hafnar kot najboljši Slovenec med dečki do 13 let zaključil najboljšo deseterico, Suzič pa je bil tokrat nekoliko slabši in je končal kot 17.

Ekipo sta vodila Anže Obreza in Vlado Ačko.


Rezultati: Petek
Rezultati: Sobota
Fotogalerija: Oberstdorf


Leave a Comment