Kandidatura Planice je bila korektno izpeljana

Danes popoldan je na sedežu Smučarske zveze Slovenije v Ljubljani potekala 38. seja Izvršilnega odbora naše največje športne zveze.

Vodja delovne skupine za kandidaturo Planice za nordijsko svetovno prvenstvo in svetovno prvenstvo v poletih Janez Bukovnik je predstavil končno poročilo. Iskreno je priznal, da z rezultatom za nordijsko svetovno prvenstvo, ki ga je dobil Oberstdorf ni zadovoljen. Delo skupine in pristop sta bila dobra in predvsem športno korektna. Člani IO so se z s poročilom seznanili in delovno skupino zaprosili za dopolnitev poročila s postopki in aktivnostmi za v prihodnje. Potrjena je bila tudi sestava OK Planica in OK Ljubno za tekme svetovnega pokala, ki bodo to sezono.


Planica [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Panoga za prosti slog je določila novo vodstvo. Tako so člani klubov izbrali Romana Vidoviča (predsednik panoge), Jelko Šiker (podpredsednica panoge) in Aleša Špana (vodja panoge).

Predsedniki panog so poročali o tekočem delovanju in finančnem poslovanju v pripravljalnem času pred začetkom zimske sezone. Večjih odstopanj ali težav ni, saj se vse panoge držijo planiranih obveznosti.

IO SZS je potrdil tudi predlog kandidatov za novoustanovljeni komite in podkomiteje deskanja na snegu in smučanja prostega sloga pri Mednarodni smučarski zvezi FIS.
Sprejeta je bila časovnica za obravnavo in sprejem novega statuta SZS, ki naj bi se končala 1.2.2017. Na koncu so se člani SZS seznanili z novimi projekti, ki se bodo začeli izvajati pred začetkom zimskega dela sezone.

Leave a Comment