Kanin za “bitko” želi še nekaj snega

Manj kot dva tedna pred mednarodnim tekmovanjem v prostem smučanju in deskanju Kanin Freeride Battle by Nissan 2012 je na Kaninu zapadlo do pol metra novega snega. Razmere še vedno niso takšne, kot si jih prireditelji želijo za izvedbo edine tovrstne tekme v Sloveniji. “Po pogovoru s žičničarji, ki pravijo da v vsej zgodovini odprtja smučišča še ni bilo tako malo snega, ostajam optimist,” pravi vodja organizacije Jan Maček iz ŠD Drča. “Včeraj, ko sva bila s sodelavcem Andrejem Humarjem na lokaciji, sva se zavedala, da v takih razmerah izvedba tekmovanja ni mogoča. Glede na razmere in vremensko napoved bomo v sredo odločali o dejanskem datumu prireditve. Možen je zamik oziroma odpoved tekmovanja za leto 2012, ampak kot pravim, še vedno sem optimist, da zapade še kaj snega.

Kanin Freeride Battle by Nissan 2012, ki je del kvalifikacijske serije Freeride World Qualifier za uvrstitev v svetovno turnejo najboljših na svetu Freeride World Tour, naj bi na Kaninu potekal med 1. in 4. marcem. Za petek 2. marca so načrtovane kvalifikacije, finale za soboto 3., nedelja 4. pa je rezervni dan za primer slabih razmer.


Utrinek lanskoletne prireditve [foto: Urša Drofenik]

Najbolj zveneče ime med doslej prijavljenimi tekmovalci na sedmo izvedbo “bitke” je Francoz Mathieu Imbert, na Kaninu zmagovalec med smučarji leta 2010. Lani je 30-letnik iz Varsa uspešno nastopal v svetovni turneji in sezono končal na 10. mestu. od te zime pa je član Elanove ekipe.

Pri deskarjih bo zmago branil Matevž Maček, pri smučarjih bo med drugimi slovensko čast branil domačin Matej Bradaškja, lani odličen peti. Pionir slovenskega prostega smučarja Jani Pogačar je po lanski sezoni zaključil tekmovalno kariero in ga Freeride Battle tokrat pričakuje med gledalci.

V petek zvečer v Bovcu gostuje ekstremni smučar Davo Karničar z novim slovaškim filmom Tatranski loki, v katerem nastopa kot glavni akter. V spremljevalni spored sodi tudi preizkus novih modelov Elanovih smuči vse dni prireditve na Kaninu.

Glavni pokrovitelji letošnjega tekmovanja Freeride Battle Kanin so Nissan, Kanin, Elan in občina Bovec.

Leave a Comment